Dr. Ovidiu Grămescu (SANADOR): „Nu folosesc apa caldă. Mă spăl cu apă gheață”. De ce nu oricine poate să stea în frig

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Pexels
Pexels

Știați că frigul este sănătos? Dar atenție! Trebuie să fiți cu băgare de seamă la un aspect.

 

Frigul poate să facă bine organismului, dar atenție! Nu ieșim brusc afară și vom avea o sănătate de fier. Este nevoie de antrenament pentru a ne obișnui cu frigul. Invitat la DC News și DC Medical, dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a spus că frigul face bine unora dintre noi. Medicul, de exemplu, a zis că el face baie cu apă rece.

„Eu, de exemplu, nu am nicio treabă cu frigul. Și nu sunt adeptul de a fi cocoloșit. În afara țării, copiii stau în pantaloni scurți, fără ciorapi, la noi sunt foarte îmbrăcați. Mi-au spus mai mulți: „eu nu am treabă cu frigul, chiar îmi face bine”. Dacă îți face bine frigul, stai în frig, nu este nicio problemă, depinde cum ești obișnuit. Eu, personal, eram bolnăvicios când eram mic. Mă țineau foarte îmbrăcat. Am avut probleme și cu amigdalele.

Iar acum nu folosesc apa caldă. Mă spăl cu apă gheață. Ies cu picioarele pe gheață fără probleme, dar trebuie să te obișnuiești. Dacă-l iei pe unul care nu este obișnuit și îl arunci afară... deja strănută. Trebuie antrenament”, a spus dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel