Mezelurile, o bombă pentru corp. Medicul Țincu a spus că nu mănâncă așa ceva, dar face totuși o excepție

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Medicul toxicolog Radu Țincu a spus că nu mănâncă mezeluri. Totuși există o excepție, la acest capitol, pe care o face.

„Nu încurajez consumul de mezeluri. De ani de zile nu mănânc mezeluri. Nu spun că trebuie eliminate complet din alimentație, dar este bine să nu mâncăm în fiecare zi. Nu trebuie să abuzăm de ele pentru că au nitrați.

Nitrații fac un lucru prost în organism, dincolo de efectele toxice pe termen lung. Mezelurile fac un lucru rău: oxidează fierul din hemoglobină și o parte din hemoglobină nu mai funcționează normal. În timp, se poate ajunge la o modificare a capacității de transport a oxigenului”, a spus medicul.

„Nu zic că nu am mai mâncat deloc. Putem merge la restaurant să mâncăm niște mezeluri italienești. Toată lumea mănâncă și bea un vin roșu, dar nu trebuie să o facem zilnic”, a zis medicul toxicolog Radu Țincu la podcastul lui Cătălin Măruță.

VEZI ȘI: O boală ucide mai mult decât cancerul. Problema e că, în România, 1 din 2 persoane diagnosticate cu această afecțiune decedează în primii 5 ani de la diagnostic

Nitriții sau nitrații de sodiu fac parte din categoria conservanților deosebit de periculoși, deoarece au fost asociați cu creșterea riscului de apariție a cancerului. Acești conservanți se găsesc în compoziția a peste 90% din mezeluri. Fie că vorbim despre mezelurile tradiționale (salamuri, crenvurști, cârnăciori), internaționale (somon afumat, bacon, jambon, bresaola, prosciutto) sau cu un conținut caloric mai redus (șuncă presată de curcan, mușchi file, pastramă).

VEZI ȘI: Cum ne otrăvim corpul. Singurul pește care are foarte puține probleme și poate fi consumat mai mult decât celelalte specii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel