Beneficiile NEBĂNUITE ale măștilor de ochi pentru somn. STUDIU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Unsplash, autor: Kristina Petrick
Sursă foto: Unsplash, autor: Kristina Petrick

Specialiștii sunt de părere că nu durata somnului este importantă, ci calitatea lui. Pentru un somn bun, trebuie să ne asigurăm că avem la îndemână toate accesoriile și dispozitivele necesare care să ne ajute să dormim bine.

Beneficiile măștilor de somn

Expunerea la lumină la ora de culcare poate întrerupe semnalele naturale de somn ale organismului dumneavoastră.

"Acest lucru se datorează faptului că lumina artificială suprimă melatonina, hormonul care induce somnul în organism", spune Rosie Osmun, un antrenor certificat în știința somnului de la Sleep Junkie.

A nu avea suficientă melatonină poate duce la probleme sau tulburări de somn, cum ar fi insomnia. O mască pentru ochi poate bloca lumina artificială care vă poate împiedica să adormiți.

"Măștile de ochi pot ajuta cu adevărat la îmbunătățirea calității generale a somnului", spune Osmun.

De asemenea, acestea pot oferi un efect calmant care vă poate încuraja să adormiți mai repede.

"Un alt beneficiu al unei măști de ochi este senzația de calmare pe față și pe ochi", explică Osmun. "Presiunea blândă și materialul moale pot fi foarte relaxante pentru oameni și ajută la declanșarea unui sentiment de calm."

De fapt, un studiu din 2010 a arătat că pacienții dintr-o unitate de terapie intensivă care au fost distrași în mod regulat de lumină și zgomot au putut petrece mai mult timp în somnul REM în timp ce purtau o mască de somn. Un studiu din 2013 a ajuns la concluzii similare. Zece persoane sănătoase care dorm bine au fost supuse la două sesiuni de polisomnografie (PSG), una cu luminile stinse și una cu luminile aprinse. În timpul sesiunii cu luminile aprinse, grupul a experimentat "un somn superficial și treziri frecvente".

Un studiu din 2017 a remarcat că atât măștile de somn, cât și dopurile de urechi pot avea un efect pozitiv asupra calității subiective a somnului pacienților aflați într-o unitate de terapie intensivă. Multe alte studii de calitate ar fi necesare pentru a confirma acest lucru. Blocarea luminii cu o mască de somn poate fi benefică, dar Osmun spune că acestea nu sunt pentru toată lumea. Totul se reduce la preferințele personale.Din fericire, există o mare varietate de tipuri de măști de somn disponibile, așa că este posibil să găsești una care să se potrivească nevoilor tale, potrivit healthline.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel