Măslinele, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să le consumăm

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Eric Prouzet
Sursa foto: unsplash, autor Eric Prouzet

Considerate unele dintre cele mai nutritive fructe din câte există, măslinele sunt un adevărat medicament. Conţinutul bogat în vitamine şi acizi graşi (Omega 3, Omega 6, Omega 9) menţine măslinele în topul celor mai sănătoase alimente.

1. Vă poate îmbunătăți sănătatea inimii  

Majoritatea planurilor de alimentație sănătoasă vă încurajează să folosiți uleiul de măsline ca ulei de gătit preferat. Uleiul de măsline conține, de asemenea, acid oleic, care poate potențial: 

  • Să vă crească colesterolul bun. 
    Diminua tensiunea arterială ridicată. 
     Mâncatul de măsline poate fi o mișcare bună și pentru inima dumneavoastră, deoarece măslinele conțin, de asemenea, acid oleic. 

2. Vă oferă grăsimi sănătoase

Mult lăudata dietă mediteraneană promovează consumul de grăsimi sănătoase, inclusiv măslinele, precum și uleiul de măsline.   Grăsimile au într-adevăr mai multe calorii decât carbohidrații sau proteinele. Dar când vine vorba de sănătatea inimii, Peart spune că tipul de grăsimi pe care le consumi este mai important decât cantitatea.  

"Cu ani în urmă, a existat o tendință către dietele cu conținut scăzut de grăsimi", explică ea. "Cu toate acestea, medicii au descoperit că, atunci când oamenii își reduceau aportul de grăsimi, mâncau mai multe alimente zaharoase. Și, în același timp, am văzut o creștere a numărului de persoane cu obezitate."

3. Stimulează fibrele din dieta ta 

Majoritatea americanilor nu primesc suficiente fibre în dieta lor. Măslinele sunt o sursă bună de acest nutrient, conținând 1,5 grame de fibre în aproximativ o jumătate de cană, spune Peart.

Fibrele ajută: 

Menținerea unei bune digestii. 
Să vă reducă riscul de boli de inimă. 
Să vă mențină sătul pentru mai mult timp

4. Vă oferă o doză sănătoasă de vitamina E 

Vitamina E este o vitamină puternică. Este un antioxidant care protejează celulele de tipul de daune care pot crește riscul de boli precum cancerul și boala Parkinson. De asemenea, aceasta: 

Scade inflamația (iritația și umflarea). 
Joacă un rol în prevenirea aterosclerozei, atunci când arterele se întăresc și se îngustează. 
Dar administrarea de suplimente de vitamina E poate fi periculoasă, avertizează Peart. "A lua prea multă vitamina E poate provoca efecte secundare grave. Este mai bine să consumați alimente bogate în vitamina E, cum ar fi măslinele."

5. Vă face să vă simțiți sătul după ce ați mâncat

Măslinele, care au multe grăsimi, sunt o gustare sățioasă. Asta pentru că grăsimile durează mai mult timp pentru a fi digerate, așa că te ajută să te simți sătul.

"Măslinele fac ceea ce vrei să facă o gustare: Sunt bune pentru sănătate și țin foamea la distanță până la următoarea masă", spune Peart. 

Atâta timp cât mâncați o cantitate mică de măsline, acestea sunt o gustare sănătoasă. Zece măsline au doar aproximativ 50 de calorii.  Măslinele sunt un element de bază al dietei mediteraneene, dar se potrivesc și în mai multe modele alimentare. Măslinele nu au aproape deloc carbohidrați, ceea ce le face o alegere bună pentru planurile cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi keto, și sunt o gustare bună și pentru persoanele care urmează o dietă bazată pe plante. Iar măslinele oferă o varietate de arome. Toate măslinele sunt sărate, dar unele au adaosuri de condimente care le dau arome diferite. Puteți găsi, de asemenea, măsline care sunt umplute cu usturoi sau ardei roșu (printre alte delicatese, de asemenea), potrivit health.clevelandclinic.org

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel