Masajul pentru IMUNITATE: Cum să îl faci, când să îl faci și ce tip de ULEI trebuie să folosești

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Christin Hume
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Christin Hume

Obținerea unui masaj corporal este una dintre modalitățile de îmbunătățire a imunității.

Este al treilea an de pandemie și al treilea val de coronavirus a cuprins întreaga lume, Omicron devenind varianta dominantă. Deoarece această variantă se răspândește extrem de rapid și afectează tot mai mulți oameni pe zi ce trece, a scos din nou în evidență importanța de a avea un sistem imunitar puternic care să ajute la prevenirea infecțiilor și la lupta împotriva oricăror boli contractate.

O dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice regulate ajută la construirea și menținerea imunității, dar există și alte modalități care ajută la creșterea imunității.

Beneficiile masajului

Creșterea circulației sângelui și îmbunătățirea fluxului limfatic sunt câteva dintre beneficiile unui masaj care ajută nutrienții să se deplaseze prin corp și ajută la filtrarea deșeurilor metabolice. Masajul ajută, de asemenea, la reducerea durerii și a stresului, ambele având un impact negativ asupra imunității. Deoarece stresul și alți factori mentali legați de acesta sunt atenuate de masaj, acesta ajută la modelarea sănătății mentale și o îmbunătățește. O sănătate mentală mai bună a fost legată de o imunitate mai bună. Studiile au arătat, de asemenea, că masajul ajută și la creșterea numărului de limfocite din organism - celule care sunt responsabile pentru menținerea imunității.

Cel mai bun moment pentru a obține un masaj pentru beneficii maxime

Se poate face un masaj în orice moment al zilei, dar pentru a profita la maximum de beneficiile unui masaj este important să îl faceți într-un moment mai puțin aglomerat, când aveți timp și spațiu pentru minte. Obținerea unui masaj dis-de-dimineață este recomandată, deoarece atunci aveți timp pentru el și vă puteți începe ziua cu multă energie și o minte proaspătă. Să mergi la masaj după-amiaza, la o oră după prânz, este o idee bună.

Ce trebuie făcut și ce nu trebuie făcut

Nu este recomandat să mergeți la masaj pe stomacul gol, deoarece masajul stimulează sistemul digestiv, ceea ce scade nivelul de glucoză din sânge. Așadar, dacă intenționați să vă faceți un masaj dimineața devreme, asigurați-vă că mâncați o gustare ușoară sau un fruct. De asemenea, nu este, de asemenea, recomandat să vă faceți un masaj imediat după o masă grea, deoarece poate duce la balonare și senzație de scârbă. Așadar, asigurați-vă că țineți cont de toți acești factori înainte de a merge la un masaj.

Cele mai bune uleiuri  pe care să le folosești

Uleiurile esențiale sunt obținute din părți extrase din plante, în special din frunze, scoarță și flori. Uleiurile esențiale stimulează anumite părți ale sistemului imunitar și cresc activitatea anumitor celule imunitare. Aceste celule interferează, de asemenea, cu căile asociate cu inflamația și pot contribui la îmbunătățirea imunității prin reducerea inflamației. Uleiuri precum eucaliptul, cuișoarele, lavanda și arborele de ceai sunt clasificate ca uleiuri esențiale. Aceste uleiuri ajută imunitatea și pot fi folosite pentru a obține masaje pentru stimularea imunității, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel