Mâncatul la volan, un obicei nesănătos și periculos. Mihaela Bilic: Nu are legătură cu foamea

Autorul articolului: Sonia Baciu | Dată: 01 sep 2023, 11:24 | Categorie: Lifestyle
Mancatul la volan. FOTO: Freepik @jcomp
Mancatul la volan. FOTO: Freepik @jcomp

Mâncatul la volan poate să vă pună viața în pericol. În unele țări puteți să fiți chiar amendați pentru acest lucru.

Mereu aflați pe fugă, uneori sărind peste micul dejun, principala masă a zilei, ne mâncăm covrigul la volan, însă acest lucru poate să ne pună în pericol. Atât silueta, cât și viața. În acest sens, dr. Mihaela Bilic atrage atenția de ce trebuie să renunțăm la acest obicei, e cât de des pe atât de nociv.

”Pentru siguranța și silueta voastră, nu mâncați la volan!

Să ronțăi ceva bun când pleci la drum, este o plăcere. De multe ori nu are legătură cu foamea, este mai degrabă un moment de relaxare, un ritual care face deplasarea mai frumoasă. Iar la volan nu se mănâncă legume și piept de pui la grătar, ci tot ce este delicios, apetisant și…interzis.

Dincolo de siluetă, care are de suferit, mâncatul la volan ne pune în pericol siguranța. Avem impresia că atenția noastră este distributivă și că putem face mai multe lucruri deodată, precum Napoleon, însă în realitate nu e deloc așa. Atunci când conduci nu mai poți fi atent la ceea ce mănânci, simțurile tale nu pot aprecia alimentele la adevărata lor valoare. Varianta inversă este și mai periculoasă, cu cât ești mai concentrat pe mâncare, cu atât eficiența și implicarea în trafic vor fi reduse.

Nu, nu putem face mai multe lucruri deodată la capacitate maximă. Așa că ar fi mai bine să alegem: ori mâncăm, ori șofăm! Iar dacă avem chef de o gustare, ideal ar fi să ne oprim, să ne dezmorțim un pic și să ne luăm și ceva bun de mâncat. Multe dintre mașini chiar sunt dotate cu un program/avertizare care îți amintește după 2 ore de condus să iei o pauză”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.

În Franța, amendă pentru mâncat în trafic

Mai mult decât atât, medicul spune că există țări în care pentru mâncatul la volan puteți să fiți chiar amendați.

”Și dacă tot vorbeam despre siguranța rutieră, aflați că în Franța poți să iei amendă dacă mănânci la volan? Oare am fi dispuși să renunțăm la plăcerile alimentare de frica amenzii?

Noi, românii, nici la telefon nu vrem să renunțăm atunci când conducem, darămite la mâncare! Nu cred că în legislația noastră va exista vreodată această sancțiune. Însă data viitoare când mâncați la volan, vă rog să vă amintiți că acest obicei nu face bine nici pentru siluetă, nici pentru siguranță”, a mai scris nutriționistul.

Vezi și: Paris, prima capitală europeană fără trotinete electrice de închiriat

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience