Fructul pasiunii, ajutor pentru imunitate și anxietate. 7 beneficii pe care le are pentru sănătate

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fructul pasiunii - Foto: Freepick
Fructul pasiunii - Foto: Freepick

Ce beneficii are fructul pasiunii pentru sănătate.

Fructul pasiunii este un fruct exotic care conține niveluri ridicate de vitamine și minerale cheie și este bogat în antioxidanți.

Fructul pasiunii conține o pulpă moale și o mulțime de semințe în interiorul unei coji tari. Oamenii pot mânca semințele și pulpa, le pot face suc sau le pot adăuga la alte sucuri.

Fructul pasiunii a câștigat recent o mare atenție, deoarece este o sursă de antioxidanți puternici și poate avea și alte beneficii pentru sănătate.

Ce beneficii are fructul pasiunii

1. Bogat în antioxidanți

Fructul pasiunii este bogat în antioxidanți, care sunt compuși care ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători din organism.

Antioxidanții joacă un rol vital în menținerea sănătății sistemelor organismului. Oamenii de știință știu că antioxidanții îmbunătățesc fluxul sanguin, în special către creier și sistemul nervos, potrivit Medical News Today.

2. Sursă bună de fibre

Pulpa fructului pasiunii conține o mulțime de fibre dietetice. Fibrele sunt o componentă crucială a fiecărei diete. Ajută la reglarea sistemului digestiv și la menținerea intestinului sănătos, prevenind constipația și tulburările intestinale.

Consumul regulat de fructul pasiunii poate ajuta la prevenirea constipației și la îmbunătățirea digestiei și a sănătății generale.

3. Indice glicemic scăzut

Fructul pasiunii este un fruct tropical care are o valoare scăzută a indicelui glicemic (IG). Acest lucru înseamnă că nu provoacă o creștere abruptă a zahărului din sânge după ce îl mănânci, ceea ce îl face o opțiune bună pentru persoanele cu diabet.

4. Îmbunătățiți sensibilitatea la insulină

Unele cercetări sugerează că un compus găsit în semințele fructului pasiunii ar putea îmbunătăți sensibilitatea la insulină a unei persoane. Îmbunătățirea sensibilității la insulină poate ajuta la reducerea riscului multor boli, inclusiv a diabetului.

5. Stimulează sistemul imunitar

Fructul pasiunii este bogat în vitamina C, care este un antioxidant care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Vitamina C stimulează sistemul imunitar prin faptul că ajută organismul să absoarbă mai mult fier din alimentele pe bază de plante și poate îmbunătăți capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor din organism.

6. Sprijină sănătatea inimii

Fructul pasiunii este încărcat cu potasiu sănătos pentru inimă și este, de asemenea, sărac în sodiu.

7. Reduce anxietatea

Fructul pasiunii conține magneziu, care este un mineral important pe care oamenii de știință l-au legat de scăderea stresului și a anxietății.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel