Fiecare femeie are nevoie de aceste exerciții în rutina ei de fitness

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Nu este un secret pentru nimeni că antrenamentul este una dintre multele chei pentru a trăi o viață lungă, sănătoasă și fericită. Exercițiile fizice au fost legate de creșterea dispoziției, de energie, de sănătate generală, conform experților de la Mayo Clinic.

Pentru a obține cele mai multe beneficii de pe urma exercițiilor fizice, sursa citată recomandă să faceți cel puțin 150 de minute de „activitate aerobică moderată” sau un minim de 75 de minute de „activitate aerobică viguroasă” pe săptămână. Deși importanța exercițiilor fizice atât pentru bărbați, cât și pentru femei nu poate fi negată, există diferențe între sexe care pot juca un rol.

Femeile se confruntă cu provocări unice de sănătate, cum ar fi un risc mai mare pentru osteoporoză, anumite tipuri de cancer, precum și un risc mai mare pentru tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea. În plus, pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, s-a demonstrat că antrenamentele moderate cresc nivelul de fertilitate în general. Dezvoltarea unui regim de antrenament pentru a vă asigura că rămâneți suficient de sănătos pentru a evita bolile este o parte importantă și valoroasă a rutinei oricărei femei. 

Genuflexiuni

Sarah Rector, un antrenor personal la The SLR Life: „Genuflexiunile ajută la întărirea mușchilor. Este ca orice: cu cât faci mai regulat genuflexiuni, cu atât vei vedea mai multe rezultate." În ceea ce privește cât de des să le faci, Rector recomandă să începi cu 20 de genuflexiuni pe zi și să adaugi mai multe la rutina ta treptat. În plus, este recomandat să vă odihniți între 24 și 48 de ore între sesiunile de genuflexiuni, pentru a oferi corpului dumneavoastră timp suficient pentru a se odihni. Acest lucru nu numai că te împiedică să te plictisești de rutina ta, dar și timpul de recuperare este esențial pentru a ajuta la construirea mușchilor. Când începeți cu genuflexiuni, asigurați-vă că vă verificați din nou forma pentru a evita rănirea.

Yoga

Yoga este unul dintre acele exerciții care la suprafață ar putea să nu pară atât de impactant, dar efectele ulterioare tind să dezvăluie o cu totul altă poveste. Unul dintre cele mai notabile beneficii ale yoga este efectul său calmant, care poate fi incredibil de benefic pentru femeile care se luptă cu stresul și anxietatea. Potrivit Asociației pentru Anxietate și Depresie din America, femeile au de două ori mai multe șanse decât bărbații să fie diagnosticate cu o tulburare de anxietate. Vestea bună este că s-a dovedit științific că yoga ajută la reducerea stresului.

Kegel

Poate că ați mai auzit de exercițiile Kegel și v-ați întrebat care sunt ele exact și cum vă pot ajuta. Deși, da, acest exercițiu a fost îmbrățișat în primul rând de femei, este de fapt potrivit pentru toți oamenii, deoarece ajută la întărirea mușchilor pelvieni, pe care îi au atât bărbații, cât și femeile.

Zumba

Zumba este un tip de antrenament pentru întregul corp care se bazează pe dansul latino-american și este însoțit de muzică, adesea de o varietate puternică. Practic, dacă orele tale obișnuite de aerobic te plictisesc și te deranjează, schimbă pentru Zumba și problema ta va fi, fără îndoială, rezolvată. Zumba este o combinație atât de dans, cât și de aerobic și, conform Healthline, „nu există o modalitate corectă sau greșită” de a o face, așa că dacă ai două picioare stângi, nu-ți face griji. În plus, puteți arde până la 369 de calorii într-o clasă de Zumba de 39 de minute, ceea ce se află în intervalul ideal pentru pierderea în greutate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel