Elimină calcarul de la duș și de pe robinete cu un ingredient minune. Este mai bun decât oțetul

Autorul articolului: Nicoleta Baciu | Dată: 18 mai 2022, 14:53 | Categorie: Lifestyle
Elimină calcarul de la duș și de pe robinete cu un ingredient minune. Este mai bun decât oțetul. Sursa - Pexels
Elimină calcarul de la duș și de pe robinete cu un ingredient minune. Este mai bun decât oțetul. Sursa - Pexels

Când vine vorba de curățarea casei, unul dintre cele mai enervante și frustrante lucruri este calcarul de pe robinete, duș și de pe suprafețele de oțel. Iar dacă apa care curge din robinetele noastre este „dură”, procedura este neplăcută și  complicată.

Cu toate acestea, există o modalitate de a face față eficient acestei probleme - acidul citric.

Acidul citric nu doar că poate ajuta la curățarea mașinii de spălat vase și a mașinii de spălat haine, dar este și un excelent distrugător de calcar. Să vedem cum îl putem folosi pentru a obține suprafețe strălucitoare și frumoase.

O primă modalitate este să dizolvați 150 de grame de acid citric într-un litru de apă  distilată. Soluția obținută poate fi pusă într-o sticlă și apoi pulverizată pe suprafețele murdare.

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

În cazul robinetelor, de obicei, este mai bine să nu pulverizați soluția cu acid citric direct peste ele, mai ales dacă robinetele sunt înconjurate de suprafețe de marmură sau piatră, care pot fi deteriorate de acid.

În aceste cazuri, pulverizați produsul pe o cârpă și apoi să frecați zonele.

Cum să scapi de muște pe timpul verii. Cele mai eficiente trucuri

În cazul dușului, puteți pulveriza soluția și apoi lăsați-o să acționeze câteva minute. Ulterior, treceți cu o cârpă din microfibră, iar apoi cu o altă cârpă uscată.

Desigur că puteți folosi și oțet. Oțetul funcționează de minune când vine vorba despre lustruirea robinetelor și face o treabă foarte grozavă în cazul petelor de rugină de pe oțel și al petelor de pe sticlă.

Minuni face și o soluție de oțet cu apă (două jumătăți egale). Puneți lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizează pe toată suprafața zonei murdare.  Lăsați soluția să acționeze circa 10 minute. După ce timpul a trecut, clătiți foarte bine.

4 moduri de a deschide o sticlă de vin fără a folosi un tirbușon. Trebuie să le încerci

Zeama de lămâie poate înlocui oțetul, așa că o poți pune în sticla cu pulverizator. Pulverizează pe zonele din baie, cum ar fi geamurile cabinei de dus.

Apoi, fă o pastă din  bicarbonat de sodiu cu puțină apă și aplic-o pe geam cu un burete de vase. Curăță geamurile pe care ai pulverizat zeama de lămâie. După ce ai curățat, clătește foarte bine cu dușul, iar apoi șterge foarte bine geamurile.

Cum să scapi de grăsimea viscerală. Alimentul MINUNE care conține toți nutrienții esențiali

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite