Cum să scapi de grăsimea viscerală. Alimentul MINUNE care conține toți nutrienții esențiali

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya
Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya

De-a lungul anilor, numeroase studii au demonstrat că grăsimea din jurul abdomenului poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Din fericire, există un aliment, care ajută la reducerea grăsimii viscerale.

Scăderea în greutate în sine este o sarcină dificilă, iar dacă grăsimea se acumulează în abdomen, sarcina devine și mai complexă. Scăderea grăsimii din secțiunea mediană este mult mai epuizantă decât pierderea grăsimii din orice altă parte a corpului. Nu numai atât, dar grăsimea din abdomen, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală, este mai periculoasă pentru sănătate.

Grăsimea viscerală este stocată adânc în țesutul din cavitatea abdominală care înconjoară organele interne. Acestea sunt indirect responsabile de creșterea tensiunii arteriale și de creșterea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni precum boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și rezistență la insulină. 

Alimente care pot ajuta la reducerea grăsimii viscerale:

În general, grăsimea se depozitează în organism atunci când consumăm prea multe calorii și ne angajăm în prea puțină activitate fizică. Acest lucru duce la acumularea de grăsime în diferite părți ale corpului. Atunci când vine vorba de acumularea de grăsime în jurul mijlocului corpului, statul toată ziua în aceeași poziție joacă, de asemenea, un rol. Pe baza acestui fapt, cercetătorii sugerează că, consumul de alimente bogate în proteine, calciu și vitamina D poate ajuta la reducerea grăsimii din zona mediană. Iaurtul grecesc degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi este un aliment care se încadrează perfect în aceste criterii și poate fi benefic pentru a fi inclus în alimentație de către cei care caută în mod special să dea jos kilogramele.

Cum te poate ajuta iaurtul să slăbești

Un bol de iaurt simplu este în sine o masă completă, plină de toți nutrienții esențiali. Acesta conține aproximativ 20-23 de grame de proteine. Proteinele sunt un macronutrient care vă ajută să vă mențineți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Împiedică pofta de alimente nesănătoase și promovează, de asemenea, o senzație de sațietate. De asemenea, proteinele durează mai mult timp pentru a fi digerate și stimulează metabolismul. De asemenea, este bogat în calciu și vitamina D, nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea oaselor tale, potrivit timesofindia.com

Alte modalități de a reduce grăsimea viscerală:

Pe lângă includerea iaurtului în alimentația ta, există și alte câteva modalități de a pierde grăsimea abdominală. Iată câteva alte lucruri pe care le puteți face.

Efectuați exerciții care vizează secțiunea mediană

Mâncați mai multe alimente bogate în fibre

Nu stați mult timp pe scaun

Țineți sub control postura dvs.

Consumați mai multe proteine

Aveți grijă la consumul de zahăr

Limitați consumul de alcool

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel