De ce este bine să consumi câte un pahar de vin roșu în fiecare seară. 5 beneficii neștiute

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Jeff Siepman
Sursa foto: unsplash, autor Jeff Siepman

Consumul de vin roșu în fiecare seară poate  fi  extrem de benefic pentru sănătatea ta mentală și fizică.

Se pare că nimeni nu se mai satură de vinul roșu, inclusiv oamenii de știință. În fiecare zi apare câte un alt studiu care promovează beneficiile uimitoare ale acestei băuturi.

Iată cinci motive pentru care relaxarea cu un pahar de vin roșu după o zi lungă ar trebui să fie pe lista ta de lucruri de făcut : 

1. Consumul de vin roșu poate fi bun pentru inima ta

S-a demonstrat că antioxidanții din vinul roșu, numiți flavonoizi, reduc riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de LDL (colesterol rău) și prin creșterea producției de colesterol bun. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, Davis, anumite soiuri au mai multe concentrații de flavonoide decât altele. 

2. Vinul roșu poate reduce riscul de depresie

În timp ce consumul cronic de alcool în exces a fost legat de probleme de sănătate fizică și mentală, consumul moderat de vin roșu poate avea efectul opus.  Un studiu de șapte ani efectuat pe peste 5.500 de adulți cu vârste cuprinse între 55-80 de ani, fără antecedente de depresie sau abuz de alcool, a constatat că băutorii moderați (definiți ca fiind cei care beau între două și șapte pahare mici de vin pe săptămână) au fost mai puțin predispuși să sufere de depresie decât cei care beau mai mult sau mai puțin decât această cantitate.

3. Polifenolii care se găsesc în vinul roșu ajută la menținerea sănătății intestinului


Un studiu a constatat că, consumul de vin roșu crește cantitatea de niveluri de bacterii bune din intestinul gros, ajutând tractul digestiv să "digere mai eficient alimentele, să reglementeze funcția imunitară și să producă vitamina K, care joacă un rol cheie în a ajuta la coagularea sângelui)".

4. Un compus din vinul roșu te poate ajuta să pierzi grăsime

O nouă cercetare studiază efectele pe care le are asupra grăsimilor piceatannolul, un compus care se găsește în vinul roșu și care este transformat din antioxidantul resveratrol. Un studiu de laborator a descoperit că piceatannolul blochează procesul care permite formarea celulei de grăsime și se așteaptă ca mai multe studii să analizeze mai departe modalitățile prin care acest compus ne poate ajuta să slăbim.

5. Compușii din vinul roșu pot, de asemenea, să îmbunătățească memoria și să încetinească sau să întârzie apariția demenței

O echipă de la Școala de Medicină Mount Sinai din New York a descoperit că polifenolii, care se găsesc și în ceai, nuci, fructe de pădure și cacao, pot încetini semnificativ deteriorarea cognitivă și demența legată de boala Alzheimer. Iar oamenii de știință de la Texas A&M au confirmat că resveratrolul, un antioxidant care se găsește în coaja strugurilor roșii, în unele fructe de pădure și în alune, are un "efect pozitiv asupra hipocampusului, o parte a creierului care este vitală pentru memorie, învățare și starea de spirit", potrivit yourtango

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel