Cum să oprești un atac de panică cu carne congelată. Nu te-ai fi gândit la asta

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursa foto: unsplash, autor Victoria Shes
Sursa foto: unsplash, autor Victoria Shes

Specialiștii au explicat cum te poate ajuta o bucată de carne congelată să scapi de atacul de panică. 

Terapeuții spun că există un motiv științific și, prin urmare, real pentru care trucul cu gheața pe piept funcționează pentru a te calma. "A pune gheață, mâncare congelată sau ceva rece poate ajuta la oprirea sau prevenirea atacurilor de panică. În termeni terapeutici, se numește "grounding" - angajarea unuia sau mai multor simțuri ca o formă de distragere a atenției", spune Lindsey Mannon, LCSW de la Malaty Therapy din Texas. Încetezi să te mai concentrezi asupra anxietății atunci când te poți concentra în schimb asupra frigului.

Un alt terapeut explică răspunsul sistemului nervos la frig: acesta, "restrânge vasele de sânge și activează nervul vag", spune Christina P. Kantzavelos, psihoterapeut LCSW din Joshua Tree, California. "Când nervul vag este activat, te scoate din răspunsul simpatic (luptă sau fugi) într-un răspuns parasimpatic (odihnă și digerare) și îți încetinește ritmul cardiac". Practic, te face capabil să faci față stresului în loc să continui să intri în spirală mai departe.

Alte metode de "terapie cu gheață", cum ar fi băile cu gheață sau dușurile reci, au fost virale și există, de fapt, dovezi clinice și anecdotice că acestea pot ajuta persoanele cu anxietate și atacuri de panică. Cu toate acestea, nu va funcționa pentru fiecare persoană sau  atac de panică. "Dacă îți șochezi prea mult corpul în timp ce acesta se află deja într-o stare vulnerabilă, poate dura mai mult timp pentru a scăpa de atacul de panică", spune Chris Tompkins, psiholog și autor. Alte exerciții de împământare ar putea fi mai eficiente.

Tratamentul de fond este mai important decât puterile de gheață

Rețineți că, "este important de știut că, deși [gheața] este un instrument, nu înlocuiește terapia pentru a aborda preocuparea de bază a motivului pentru care apar atacurile de panică în primul rând", spune Kantazavelos. În timp ce s-ar putea să te simți bine să îți pui gheață în piept într-un moment de stres (și dacă se simte, fă-o), este, de asemenea, important să investighezi de ce te întinzi spre congelator în primul rând.

Cu toate astea, luați în considerare posibilitatea de a vorbi cu un terapeut, cu un prieten bun sau cu o persoană dragă. A simți că ești atât de anxios încât trebuie să te răcorești nu este "normal", chiar și în aceste "vremuri fără precedent" care nu se mai termină, potrivit lifehacker.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel