Cinci sentimente și emoții care îți distrug viața și te fac nefericit

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cinci sentimente și emoții care îți distrug viața și te fac nefericit. Sursa foto: freepik.com
Cinci sentimente și emoții care îți distrug viața și te fac nefericit. Sursa foto: freepik.com

Când spunem că sentimentele îți otrăvesc viața aceasta nu este doar o expresie poetică. 

Într-adevăr, există astfel de emoții care pot avea un efect devastator asupra vieții tale.  Este foarte important să menții o bună dispoziție, deoarece o atitudine pozitivă ajută să te simți mai bine fizic, iar un dezechilibru în sfera emoțională te face nefericit și îți distruge viața.

Care sunt cele 5 sentimente și emoții care au un efect toxic asupra sănătății?

1. Anxietatea severă destabilizează funcționarea sistemului digestiv, în primul rând, stomacul, pancreasul și splina. Din cauza anxietății apar spasmele care împiedică tractul gastrointestinal.

Drept urmare, chiar și alimentele de cea mai înaltă calitate pot deveni o otravă pentru organism, deoarece în loc de alimente bine mestecate tratate cu acid și enzime, o masă semi-digerată intră în intestine, care este o bază excelentă pentru organismele patogene și deșeurile lor.  

Aperitivul de Crăciun cu care îți vei impresiona oaspeții: se face rapid și este ieftin

2. Furia. Când te enervezi, este afectată funcționarea normală a ficatului. Acest organ important ajută la purificarea sângelui. Dacă ficatul este blocat de furie, substanțele toxice rămân în organism, otrăvindu-l.

3. Tristețe. Sentimentul de tristețe sabotează funcționarea normală a plămânilor, un alt organ intern important responsabil de detoxifiere. Când ești trist, de regulă, respirația nu este profundă și relaxată, ci superficială și intermitentă. O perioadă lungă de tristețe complică și procesul de digestie, ducând la constipație, care dăunează organismului.

În consecință, toxinele sunt reținute în organism, în loc să fie eliminate prin respirație sau scaun. Sângele nu primește suficient oxigen, iar dioxidul de carbon nu este eliminat. S-a stabilit că unele celule, forțate să se adapteze la o astfel de stare, degenerează în celule canceroase.

Uleiul de ricin, util pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată cum se folosește

4. Frica. Rinichii și vezica urinară suferă cel mai mult de frică. Acest lucru se întâmplă atunci când rinichii unei persoane speriate se strâng brusc, provocând o întârziere în filtrarea și curățarea sângelui. Ca urmare a unei încălcări a circulației normale a sângelui, mâinile și picioarele sunt reci. Dacă frica durează mult timp, consecințele ei sunt mult mai grave.

Trei alimente sănătoase întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic

5. Lăcomia. Lăcomia afectează inima și intestinul subțire. Dorința nestăpânită de a avea din ce în ce mai multă bogăție se manifestă prin aritmii și disfuncționalități ale sistemului cardiovascular. Lăcomia provoacă și alte sentimente periculoase. Cei care trăiesc în frică constantă că își vor pierde banii sau proprietatea experimentează adesea furie, tristețe și anxietate.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel