Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de coșmaruri. Te ajută să te relaxezi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn

Adevărul este că nu ne putem controla complet visele. Ele sunt pline de fragmente din viața noastră de zi cu zi și din gândurile noastre cele mai intime. Dar există lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăți somnul și a gestiona stresul, astfel încât să avem mai multe șanse să avem vise mai frumoase noaptea.

Cu toții visăm. Nu ar fi grozav dacă am putea să ne controlăm visele? După cum vă puteți imagina, este incredibil de dificil să studiezi visele și să tragi concluzii ferme despre ele. Deși există anumite teme care se regăsesc în populații largi, visele sunt experiențe foarte individuale, adesea evazive ale minții.

Cum să ai vise mai bune

Nimic nu poate garanta visele frumoase. Dar iată câteva sfaturi pentru a dormi mai bine, pentru a scăpa de stres și pentru a crește șansele de nu avea un coșmar.

1. Dormiți mai mult

Adulții au nevoie, în general, de 7 sau mai multe ore de somn în fiecare noapte. Încercați aceste sfaturi dacă aveți probleme în a dormi bine:

Încercați să faceți ca ora de culcare și de trezire să fie aceeași în fiecare zi.
Păstrați-vă dormitorul la o temperatură confortabilă.
Stingeți toate luminile. Întoarceți ceasurile luminoase departe de câmpul dumneavoastră vizual. Dacă lumina se strecoară prin ferestre, procurați-vă jaluzele de întunecare a camerei.
Când somnul vă scapă, nu stați întins uitându-vă la ceas. Ridicați-vă din pat și faceți ceva relaxant. Întoarceți-vă în pat atunci când începeți să vă fie somn.

2. Exerciții

Efectuarea de exerciții fizice regulate în timpul zilei vă poate ajuta să adormiți mai bine noaptea. Rețineți că, dacă faceți exerciții fizice prea aproape de ora de culcare, s-ar putea să aveți de fapt probleme în a vă destinde și a adormi.

3. Destrezează-te înainte de culcare

Luați-vă o oră înainte de culcare pentru a vă detensiona cu orice vă relaxează, cum ar fi:

meditație sau respirație profundă
aromaterapie
faceți o baie
citiți

3. Schimbați-vă poziția de somn

Dacă sunteți predispus la vise neplăcute, încercați să vă schimbați poziția obișnuită de somn. Într-un mic studiu din 2004, persoanele care dormeau pe partea stângă au raportat că au avut mai multe coșmaruri decât cele care dormeau pe partea dreaptă. Iar un studiu din 2012 a constatat că dormitul pe burtă poate favoriza visarea de materiale sexuale sau persecutorii, cum ar fi sufocarea, închiderea sau imposibilitatea de a se mișca.

4. Creați un jurnal de vis

Visele sunt un amalgam de gânduri și experiențe din timpul zilei. Visele urâte pot reflecta lucruri care vă stresează. Încercați să scrieți detaliile viselor dvs. imediat ce vă treziți, inclusiv emoțiile pe care le-ați simțit. Acest exercițiu vă poate ajuta să faceți legătura între visele dvs. și situațiile din viața reală. Confruntarea problemelor din viața de veghe vă poate ajuta să vă îmbunătățiți viața de vis.

5. Gestionați anxietatea

Într-un studiu realizat în 2014 pe adulți mai în vârstă, cei care sufereau de tulburare de anxietate generalizată au avut mai multe coșmaruri decât cei care nu au avut. Cercetătorii sugerează, de asemenea, că terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta persoanele cu anxietate să reducă visele rele, potrivit healthline.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel