Cele mai bune remedii pe bază de plante pentru creșterea părului. Trebuie să le încerci

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Tim Mossholder
Sursa foto: unsplash, autor Tim Mossholder

Căderea părului este o preocupare comună pentru mulți bărbați și femei. Există multe motive pentru care vă poate cădea părul, de la genetică și deficiențe de vitamine, până la modificări hormonale. Unele afecțiuni medicale, cum ar fi bolile tiroidiene, pot provoca, de asemenea, subțierea sau căderea părului. Cu toate astea, există câteva remedii pe bază de plante pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți creșterea părului.

Uleiuri de păr pe bază de plante

Uleiurile de păr, numite și tonice pentru păr, sunt extracte din plante amestecate într-o bază de ulei suport. Unele uleiuri pentru păr includ mai multe plante și uleiuri suport.

Cele mai bune uleiuri sunt: 

uleiul de cocos
ulei de migdale dulci
ulei de nucă
ulei de măsline
ulei mineral
ulei de jojoba
ulei de germeni de grâu

Coada șoricelului

Dacă ai probleme cu părul gras și cu excesul de sebum de la nivelul scalpului, folosește o infuzie pe bază de coada șoricelului cu care să-ți clătești părul după șamponare. Poți repeta acest proces de câte ori ai nevoie până ești mulțumită de rezultate.

Mușețel

Ceaiul de mușețel conferă părului o strălucire aparte, astfel că nu este nevoie de vizite la salon sau tratamente costisitoare pentru păr care au doar efecte pe termen scurt. Vești bune pentru doamnele și domnișoarele cu părul blond – infuziile pe bază de mușețel conferă acestui tip de păr reflexe aurii și o intensitate mai mare a culorii. 

Urzica

Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru un păr sănătos. Infuziile din urzică întăresc rădăcina părului și îi conferă strălucire. Mai mult decât atât, dacă te confrunți cu alte probleme, cum este un scalp iritat sau căderea părului, poți folosi cu încredere infuzii pe bază de urzică. 

Creme pe bază de plante

Cremele pe bază de plante sunt, de asemenea, realizate din uleiuri și apă infuzate cu plante. Acestea conțin mai puțin ulei și mai multă apă decât unguentele pe bază de plante și sunt ușor de absorbit de piele.

Unele plante folosite pentru a face creme pe bază de plante sunt:

Păpădie uriașă (Cuscuta reflexa Roxb): Potrivit unui studiu din 2008, această plantă ajută la tratarea alopeciei cauzate de hormonii steroizi prin inhibarea enzimei 5a reductază.

Mărul amar (Citrullus colocynthis): Mărul amar este o plantă deșertică, roditoare, folosită în Ayurveda. Pulpa sa de fructe uscate este folosită pentru a trata căderea părului. Mărul amar conține glicozide, care sunt compuși despre care se crede că inițiază creșterea părului.

Margareta falsă (Eclipta alba): Margareta falsă este o plantă folosită în Ayurveda pentru a crește creșterea părului. Potrivit unui studiu din 2014, margareta falsă ajută la stimularea foliculilor de păr și provoacă o etapă de creștere mai rapidă a părului, potrivit healthline.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel