Ceaiul de ghimbir, cel mai bun remediu pentru răceli. Cum să faci elixirul pentru sănătate în câteva minute

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ceaiul de ghimbir, cel mai bun remediu pentru răceli. Cum să faci elixirul pentru sănătate în câteva minute
Ceaiul de ghimbir, cel mai bun remediu pentru răceli. Cum să faci elixirul pentru sănătate în câteva minute

Ghimbirul este originar din Asia de Sud și este folosit încă din antichitate în diferite rețete. Numele de ghimbir provine din cuvântul singivera, dintr-un dialect vorbit în trecut pe teritoriul Indiei, și înseamnă în formă de corn de cerb. Este denumit popular și gingiber, iar in România a pătruns prin Ardeal, căpătând numele de piper alb, datorita gustului picant.

Cel mai bun dintre condimentele împotriva tuturor maladiilor, ghimbirul este faimos datorită proprietăţilor sale de a vindeca de răceală.  Dacă beţi în mod regulat ceaiul de ghimbir, nu vă îmbolnăviţi. Dar dacă totuşi aţi prins o răceală, atunci trebuie să beţi 3-4 căni pe parcursul zilei, şi recuperarea este garantată.

Luăm o rădăcină proaspătă de ghimbir: pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină. Curățați rădăcina și  o dați prin răzătoare. Adăugați 300 ml de apă fierbinte,  puțină scorţişoară şi rădăcină de licorice (lemn dulce, disponilbil în farmacii) şi fierbeţi ceaiul la foc foarte mic timp de 10 minute.

Datorită lemnului dulce ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr. În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece este mai iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămâie. Poate că băutura vi se va părea prea iute, atunci reduceţi cantitatea de ghimbir şi fierbeţi mai puţin timp.  

 

Zece beneficii ale consumului de ceai de ghimbir

 

Ceaiul de ghimbir s-a dovedit a fi benefic ca adjuvant în tratarea diferitelor boli, având efect  antiseptic, antiviral, antifungic, antiinflamator, antibacterian, antifebril, fiind un remarcabil expectorant, analgezic, hipotensiv, antispasmodic și antiagregant plachetar.

Ceaiul de ghimbir tratează răceala și gripa.

Ceaiul de ghimbir susține silueta.

Ceaiul de ghimbir îmbunătățește digestia.

Ceaiul de ghimbir susține sistemul cardio-vascular.

Ceaiul de ghimbir combate stresul.

Ghimbirul ameliorează durerea.

Ceaiul de ghimbir scade glicemia.

Ghimbirul susține sănătatea orală.

Ceaiul de ghimbir combate greața.

Ceaiul de ghimbir combate căderea parului.

 

Ce conține ceaiul de ghimbir

 

Ceaiul de ghimbir conține vitamine, minerale, uleiuri volatile, astfel: Vitamina C – 5 mg, Vitamina B6 – 0,2 mg, Fier – 0,6 mg, Magneziu – 43 mg, Calciu – 16 mg, Potasiu – 415 mg, Sodiu – 13 mg, Proteine – 1,8 g, Lipide – 0,8 g, Calorii – 79, Zahar – 1,7 g, Colesterol – 0 mg. 

[citeste si] Ruladă spectaculoasă, cu cremă bicoloră: Un desert delicios și sănătos, cu doar 170 Kcal

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel