Ruladă spectaculoasă, cu cremă bicoloră: Un desert delicios și sănătos, cu doar 170 Kcal

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Ruladă bicoloră cu cremă, un desert delicios și spectaculos pe care îl vei face mereu cu drag. Doar 170 Kcal!

Ciocolata este un ingredient atât de versatil, încât poate fi folosit pentru a face prăjituri fantastice, delicioas eși aspectuoase. Dacă veți încerca rulada cu cremă bicoloră, veți fi atât de plăcut surprinși încât nu veți mai putea renunța la ea. 

De fapt, atât adulții, cât și cei mici vor fi literalmente cuceriți și nu vor putea rezista gustului. De fapt, o felie va atrage irevocabil o alta, oferindu-vă o explozie de savoare. Este cu siguranță perfect pentru un mic dejun energic, dar nu există niciun motiv pentru care să nu poată fi consumat ca o gustare sau, dacă doriți să încheiați seara cu o notă suplimentară de dulceață, este, de asemenea, un desert excelent după cină.

Ca să nu mai vorbim de faptul că, din fericire, cum nu conține foarte multe calorii, vă puteți delecta cu un mic răsfăț chiar dacă sunteți la dietă.

Pregătirea, contrar a ceea ce s-ar putea crede, este destul de simplă, dar mai ales rapidă, evitând să petreci prea mult timp la aragaz și să urmezi pașii prea complicați.

Ruladă spectaculoasă, cu cremă bicoloră. Rețeta pas cu pas


Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 30 minute
Odihnă la frigider: 1 oră
Timp total: 1 oră și 50 de minute
Porțiuni: 12 felii
Calorii: 170 pe felie


Ingrediente

160 g făină
100 ml lapte
25 g de îndulcitor pudră de stevia (sau, alternativ, 50 g de zahăr pudră)
10 ouă + 125 g îndulcitor stevia (sau 250 g zahăr pudră)
6-8 linguri de apă fierbinte
4 linguri de cacao
3 linguri de ulei vegetal
1 vârf de cuțit de sare


Ce aveți nevoie pentru umplutură

200 g ricotta ușoară
100 ml de smântână ușoară
3-4 linguri de îndulcitor stevia (sau zahăr pudră)


Pregătire

Pentru început, se sparg ouăle, se separă albușurile de gălbenușuri și se adaugă la gălbenușuri 25 g de îndulcitor pudră de stevia (sau zahăr pudră), apoi se bat cu un tel de mână.

Acum turnați laptele, amestecați bine, adăugați uleiul, amestecați din nou, cerneți și adăugați făina, continuați să lucrați până când amestecul este neted și omogen.

După ce s-a făcut acest lucru, se pune cacaua într-un bol separat, se adaugă apa și se amestecă cu o lingură pentru a o dizolva.

Acum bateți albușurile și un vârf de sare cu un mixer electric până devin tari, adăugând 125 g de îndulcitor stevia (sau zahăr pudră) în două părți.

În acest moment, adăugați două spatule de albușuri la amestecul de ouă, apoi turnați totul în bolul cu albușuri, după ce obțineți o consistență omogenă și cremoasă împărțiți amestecul în două părți.

Se adaugă cacao într-una din cele două părți, se amestecă bine pentru a se lega cu celelalte ingrediente, astfel încât să dea o culoare închisă.

Se tapetează cu hârtie de copt o formă dreptunghiulară de 27×35 centimetri, se transferă amestecul ușor, se nivelează și se acoperă cu amestecul de ciocolată.

Luați o linguriță sau o spatulă de lemn cu mâner plat și lat și folosiți-l pentru a trasa linii, mai întâi pe lungime și apoi în cruce.


Pentru prepararea cremei

Între timp, bateți brânza ricotta cu un blender de mână pentru a obține o cremă omogenă.

Când baza este gata, se scoate din cuptor, se întoarce cu susul în jos pe o foaie de hârtie de copt, se rulează cu ajutorul acesteia, se închide și se așteaptă să se răcească.

Puneți smântâna într-un recipient, bateți-o cu un tel sau cu un mixer electric, adăugați îndulcitorul de glazură stevia (sau zahărul pudră), bateți din nou și încorporați-o în ricotta.

La final, se folosește crema pe care ați făcut-o pentru a umple rulada, apoi se închide totul cu hârtie de copt și se pune la frigider pentru câteva ore.

[citeste si] Cafeaua verde, benefică pentru cei care sunt la dietă. Cum poți scăpa ușor de 10 kilograme cu băutura minune

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel