Cafeaua verde, benefică pentru cei care sunt la dietă. Cum poți scăpa ușor de 10 kilograme cu băutura minune

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cafeaua verde, benefică pentru cei care sunt la dietă. Cum poți scăpa ușor de 10 kilograme cu băutura minune
Cafeaua verde, benefică pentru cei care sunt la dietă. Cum poți scăpa ușor de 10 kilograme cu băutura minune

Cafeaua neprăjită, crudă, care nu este supusă prelucrării termice, are o aromă mult mai accentuată și intensă decât a cafelei clasice. Boabele sunt o încântare pentru consumatori, dar totodată o sursă inepuizabilă de beneficii asupra organismului. Cafeaua verde are un conținut bogat de antioxidanți, responsabili de prevenirea unor boli și afecțiuni numeroase, precum cele de natură cardiovasculară, inclusiv ca impediment în ceea ce privește distrugerea celulelor. 

Cea mai simplă variantă să beneficiezi de proprietățile boabelor de cafea verde este să le consumi sub formă solubilă. Trebuie doar să adaugi apă peste o linguriță cu pudră de cafea verde. Există 3 tipuri de cafea verde solubilă: sub formă de pudră, granulată sau uscată și congelată. Ultima variantă este de preferat, pentru că e de cea mai bună calitate și păstrează toate proprietățile boabelor de cafea.

Totuși, pentru că varianta solubilă conține multă cafeină, este indicat să apelezi la extractul din boabe de cafea verde, care conține cantități mari de acid clorogenic și multe alte substanțe nutritive. Acesta se comercializează sub formă de pastile sau pudră.

Iată câteva combinații de cafea verde cu diverse condimente care accelerează procesul de ardere a caloriilor

- cafea verde cu frunze de mentă, care contribuie la eliminarea toxinelor din organism,

- cafea verde cu scorțișoară, condiment care reglează nivelul zahărului din sânge, reduce valorile colesterolului „rău” și are proprietăți antiinflamatorii,

- cafea verde și ghimbir (ghimbirul conține gingerol, o substanță care are efect termic asupra corpului, favorizând transpirația și, astfel, eliminarea toxinelor),

- cafea verde cu turmeric – accelerează metabolismul și reduce procesul inflamatorMomentul potrivit să bei cafea verde.

Cum poți scăpa ușor de 10 kilograme cu băutura minune

Ca să beneficiezi din plin de efectele cafelei verzi, trebuie să o consumi la anumite ore, în anumite momente ale zilei, după cum urmează: dimineața, înainte și după ce faci mișcare/mergi la sală, dimineața, după micul dejun, după ce iei prânzul, seara, pe post de gustare.  Doza necesară de acid clorogenic necesară pentru a scădea în greutate este de 200-400 mg/zi. Asta înseamnă cel mult 3 cești de cafea verde/zi.

Cafeaua verde poate ajuta în procesul de slăbire, dar asta nu înseamnă că trebuie să te bazezi numai pe ea. Important este să menții un echilibru în toate: mișcare în fiecare zi, dietă sănătoasă și cât mai puține „abateri” culinare cu multe calorii. 

[citeste si] Zece utilizări mai puțin cunoscute ale mierii de albine. Bogată în vitamine şi minerale, mierea este un remediu excelent pentru sănătate

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel