Câte grade e bine să avem în casă, conform medicilor: E căldura normală pentru un om îmbrăcat pentru că noi nu stăm în pielea goală / video

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pxhere
EXCLUSIV
Foto: Pxhere

Câte grade este bine să avem în casă? 24? 25? 16? 19? Care este temperatura ideală?

Desigur, cel mai bine este să setăm temperatura așa cum ne simțim noi mai bine, dar ce spun medicii? Aflăm răspunsul de la medicul Doru Negru de la Sanador.

„Între 16 - 18 grade în cameră. Aceasta este căldura normală pentru un om îmbrăcat pentru că noi nu stăm în pielea goală”, a zis Doru Negru la DC News.

Această temperatură este și în țările nordice.

Nu uitați că locuinţele încălzite necorespunzător nu sunt cele mai sănătoase. Dacă în casă temperatură este mai mare de 24-25 de grade Celsius, organismul va avea de suferit atunci când ieşi afară şi îi va fi greu să se acomodeze la temperaturile negative. 

Poate vi se pare o temperatură mică, dar, de exemplu, în timpul somnului, temperatura corporală scade cu câteva grade, deci este ideal ca și temperatura din cameră să fie mai mică. Pentru o odihnă plăcută, setează termostatul între 16 și 19 grade Celsius pe toată durata nopții.

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță, mesaj viral pentru români în contextul războiului pornit de Vladimir Putin: Oameni buni!

Vezi răspunsul integral de la minutul 12:

VEZI ȘI: Ai coșmaruri? Iată de ce boală ai putea suferi

VEZI ȘI: Iubita lui Vlad Voiculescu, inepție mare. Un medic a intervenit pentru a vă spune să nu faceți ca ea: Nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel