Iubita lui Vlad Voiculescu, inepție mare. Un medic a intervenit pentru a vă spune să nu faceți ca ea: Nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare

Ioana Dinu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Laura Ștefănuț, iubita lui Vlad Voiculescu, a venit cu o prostie fără margini și a expus-o în spațiul public.

Ea a spus că își pune copilul la oliță de la vârsta de șase luni. 

Dr. Claudia Dobocan a explicat de ce nimeni nu ar trebui să-și pună copilul de șase luni pe oliță.

„Mi s-a semnalat, cu eticheta "ce prostii mai scrie și asta", postarea unei persoane* cu o comunitatea on-line bogată, material în care se afirmă că, în vârstă de doar 6 luni, sugarul familiei își face "treaba mare" la oliță. Această afirmație pare a se dori "didactică", cu sensul spre povățuirea urmăritorilor spre practicarea unui model "sustenabil" de puericultură. Câțiva ani de antrenare a abilității profesionale de a obține anamneze relevante de la pacienți schimbă mult perspectiva asupra vieții și devoalează o grămadă de concepții eronate

Acest "face caca la oliță de la 6 luni" se traduce în "real life" prin: sugarul de 6 luni, căruia îi lipsește maturitatea neuromotorie de a conține în rect bolul fecal și așa semilichid (prin lipsa mielinizării structurilor de conducere), atunci când este pus un joacă pe oliță, scapă și fecalele.

Copilul aflat la vârsta de 6 luni, nu are maturitatea neuro-psiho-motorie de a semnala "nevoia", nici de a "ține caca" (sau pipi. Cu siguranță, înafara sesiunilor de joacă pe oliță, copilul persoanei care postează își surprinde îngrijitorii cu scutecul plin. Continența uro-fecală reală se obține, în mod fiziologic, cel mai devreme, în jurul vârstei de 1 an și jumătate. Grăbirea educării acestui proces, în lipsa maturării structurilor nervoase implicate, poate avea efecte nefaste asupra sănătății fizice și psihologice a copiilor.

Ca rând de încheiere: nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare.

* Persoana în cauză, provenită dintr-o profesiune umanistă, ONG-ist de carieră, este partenera politicianului Vlad Voiculescu, cunoscut pentru imaginea de binefăcător într-ale sănătății (câmpul semantic extins)”, a scris medicul pe Facebook.

Iată postarea integrală a iubitei lui Vlad Voiculescu:

„Superb conceptul francezilor de "sobrietate energetică", nu e despre sacrificiu sau lipsuri, este despre cumpătarea de care avem nevoie în toate aspectele vieții.Mi-a amintit de Jose Mujica, când era președintele din Uruguay și a spus într-un documentar niște idei tare bune."Am petrecut 10 ani în închisoare, dintre care 7 izolat, fără cărți...am avut timp să mă gândesc și astea sunt concluziile mele: ori ești fericit cu puțin, fiindcă ai fericirea în tine, ori nu vei ajunge niciunde. Nu propun deloc sărăcia, ci propun *sobrietatea*.Dar în schimb societatea a inventat nevoi superflue, iar în cursa pentru a le satisface ne irosim însăși viețile" (citat aproximativ).Sobrietate, adică moderație, cumpătare, reținere, tact. Adică nevoi simple și reale. Adică o viață mai fericită pentru om și mai puțin nocivă pentru mediu. Fiindcă ce e rău pentru noi, e rău și pentru natura în care locuim.

Practicăm și noi propria sobrietate de bebeluș. Nu irosim lumină electrică, fiindcă ne culcăm la orele 18-19 și ne trezim la primele raze, lapte se bea doar de la sân (fără amprenta de carbon a productiei laptelui din formula), legume bio locale (fără risipa de transport si nutrienti a legumelor aduse de departe), plus caca la oliță de la 6 luni. Cu veselie și nevoi împlinite pe cât cu putință. La sobriété heureuse!”

VEZI ȘI: Dan Negru, reacție în cazul preotului Visarion Alexa: N-am uitat niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe. Și nu mă refer la patriarhul Daniel, ci la un tânăr

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel