Dan Negru, reacție în cazul preotului Visarion Alexa: N-am uitat niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe. Și nu mă refer la patriarhul Daniel, ci la un tânăr

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Dan Negru
Dan Negru

Dan Negru a avut o reacție în cazul preotului Visarion Alexa.

„Nu-l cunosc pe Visarion Alexa. M-a invitat la podcastul lui dar cum nu mă duc deloc la podcasturi, l-am refuzat și nu l-am întâlnit. Frauda, abuzul, păcatul sunt ale fiecăruia in parte. Sunt pe CNP-ul din buletin. Dar noi ne pricepem cel mai bine să le generalizăm. Politiceni sunt hoți și doctorii șpăgari. Monarhia nu era bună că l-am avut pe Carol al II-lea, fotbaliștii sunt proști și căntărețele ușuratice. Mereu am generalizat. Degeaba l-am avut pe Ferdinard că noi am văzut doar erorile lui Carol II-lea, degeaba Dinu, Lucescu sau Gică Popescu sunt parteneri excelenți de dialog, noi am văzut doar blocnotesu' lui Claudiu Răducanu. Nimeni nu generalizează mai bine ca noi. Poate greșesc și bisericile când pun in cârca oamenilor lor mai mult decat pot ei duce.

Eu n-am uitat însă niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe nu e patriarhul Daniel si nici in fruntea catolicilor nu e Papa de la Roma. E un tânăr de vreo 30 de ani care mi-a spus că-mi va da odihnă atunci când voi fi împovărat. E singurul pe care-L cred. Ceilalți să-și ducă păcatele și greșelile fiecare pe CNP propriu ! "Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă"- Iisus-”, a scris Dan Negru pe Facebook.

VEZI ȘI: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunţă că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii", a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: Război Ucraina. Mircea Badea: Privind ceea ce va urma... altceva e mai important decât mobilizarea anunțată de Vladimir PutinPotrivit acestuia, măsurile prompte luate de Arhiepiscopie, „singurele posibile şi statutare până la pronunţarea sentinţei de către instanţa judecătorească", sunt următoarele: suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte, adică interdicţia de a oficia orice serviciu religios); retragerea funcţiei de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparţine şi de a se implica în niciun act administrativ); obligaţia de a informa constant, cu celeritate şi sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluţia cercetărilor judiciare cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că, după pronunţarea sentinţei judecătoreşti, Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica sancţiunile împotriva preotului Visarion Alexa, acestea urmând a fi „direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar".

„Odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti de la sfârşitul perioadei de control judiciar, ţinând cont riguros de motivaţia sentinţei şi de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancţiuni direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar", a adăugat Bănescu.

El a subliniat că poziţia Bisericii este întotdeauna favorabilă celui vulnerabil.

„Poziţia Bisericii, poziţia creştină, este totdeauna, în mod natural şi subînţeles, favorabilă celui vulnerabil şi oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în acelaşi timp, şi spaţiul moralmente terapeutic de îndreptare şi vindecare prin pocăinţă sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească şi să-i mângâie sufleteşte pe toţi cei afectaţi de această situaţie adânc tulburătoare!", a mai spus Vasile Bănescu.

Preotul Visarion Alexa a fost reţinut şi ulterior plasat sub control judiciar, fiind acuzat de agresiune sexuală.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Părintele Vasile Ioana: Ce spune despre tine faptul că la 40 de ani arăți ca la 60 de ani

Ce spune despre tine faptul că la 40 de ani arăți ca la 60 de ani?

Răspunsul îl aflăm de la preotul Vasile Ioana.

Dan Negru: Păcatele deteriorează și corpul fizic?

Vasile Ioana: Da. Corpul fizic somatizează tot. Suma gândurilor noastre, trăirile, emoțiile noastre, toate se somatizează în organismul uman. Unde? În ficat, în stomac, în pancreas, în intestine, în inimă și chiar și în creier. Dacă un om de 40 de ani arată ca unul de 60 înseamnă că a mers constant peste viteza legală pe autostrada vieții. 

Suntem sinteza alegerilor noastre. Dacă tu ai ales să fii ponderat, vei trăi până la adânci bătrâneți și vei arăta cu vreo zece ani mai tânăr decât ești în realitate. Ia amintește-ți! Cum este pe pârtia de schi, când te afli la Sinaia, la cota 2000 și cobori? Trebuie să ai grijă cum iei virajele; când vezi că ai probleme și e gheață, mergi mai ușor. Dar, dacă nu respecți jaloanele și ieși din decor, ca Schumacher, o poți păți foarte rău.

Dan Negru: Este interesant cum organele corpului somatizează păcatele!

Vasile Ioana: Da. Gândurile și emoțiile noastre, conflictele pe care le avem cu semenii noștri, toate acestea sunt ca niște stimuli agresivi asupra organelor. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu dintre Dan Negru și Vasile Ioana care a luat forma unei cărți - Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului.

Din topul audiențelor TV în file de poveste, Dan Negru se destăinuie în acest volum, atât în fața părintelui Vasile Ioana, dar și în fața ta, cititorule. Confesiunea greșelilor lui, în care și tu te vei regăsi, cât și vorbele pline de lumină ale părintelui, îți vor alina și ție frământările sufletești și te vor ghida către o viață trăită cu sens.

Subiectele din carte sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind armonios două perspective asupra vieții din care se elimină aparentul antagonism și se creează o uniune și un dialog între ceea ce părea, altfel, divizat; cea a omului modern, și cea a omului cu căutări spirituale. Dialogul ni-l înfățișează pe omul modern deschis soluțiilor pe care credința i le poate oferi, iar pe credincios, foarte ancorat în realitățile actuale.

Cu alte cuvinte, acest volum îți va deschide calea către tine, te va învăța să te ierți și să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, să te iubești și să îți prețuiești viața. Și te va ghida către centrul inimii tale, acolo unde se află Dumnezeu de fapt, acolo unde adevărul personal încearcă să se facă auzit, dar e din ce în ce mai greu să-l asculți într-o lume zgomotoasă.

Cartea a apărut la Editura Bookzone.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel