Război Ucraina. Mircea Badea: Privind ceea ce va urma... altceva e mai important decât mobilizarea anunțată de Vladimir Putin

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a spus că altceva i se pare mult mai grav, în contextul războiului din Ucraina, decât mobilizarea anunțată de Vladimir Putin.

Realizatorul TV s-a referit la referendumurile din Rusia privind teritoriile din Ucraina.

„Ceea ce este mai important decât că Vladimir Putin a început mobilizarea este că face referendumuri. Teritoriile respective vor fi declarate ca fiind rusești. Deci dacă armata lui Zelensky, susținută de jumătate de planetă, se duce să le recupereze, este ca și cum ar ataca Rusia. Până acum nu se punea că atacă Rusia, ci că își recuperează teritoriile ocupate de ruși. Acum, din punctul rușilor de vedere, după ce se termină zarzavatul cu referendumurile, vor spune că sunt teritorii rusești și că este atacată Rusia. Pentru ceea ce va urma mi se pare mult mai importantă această ecuație decât subiectele cu mobilizarea”, a zis Mircea Badea.

NATO a condamnat joi planurile Moscovei de a organiza referendumuri în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina şi a cerut tuturor statelor să respingă ceea ce a numit "încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială", relatează Reuters.

"Referendumuri simulate în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson din Ucraina nu au legitimitate şi vor fi o încălcare flagrantă a Cartei ONU", se arată într-un comunicat al Consiliului Atlanticului de Nord, din care face parte statele membre ale Alianţei.

"Aliaţii NATO nu vor recunoaşte anexarea lor ilegală şi nelegitimă. Aceste teritorii sunt Ucraina", a adăugat sursa citată.

Referendumuri privind aderarea la Rusia urmează să aibă loc de vineri până marţi în mai multe regiuni aflate în principal sub controlul Rusiei în estul şi sudul Ucrainei, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul ţării.

Vladimir Putin a anunţat de asemenea miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. Liderul rus a spus că ţara sa este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra".

VEZI ȘI: Iubita lui Vlad Voiculescu, inepție mare. Un medic a intervenit pentru a vă spune să nu faceți ca ea: Nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel