Capacele de sticle sunt pline de grăsime? Înmuiați-le în acest amestec

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Capacele de sticle sunt pline de grăsime. Înmuiați-le în acest amestec. Sursa - pixabay.com
Capacele de sticle sunt pline de grăsime. Înmuiați-le în acest amestec. Sursa - pixabay.com

Pentru ca capacele de sticlă a oalelor și tigăilor să nu acumuleze depuneri de  grăsime, acestea trebuie spălate bine după fiecare utilizare.

Dacă murdăria s-a acumulat deja în capac, o puteți îndepărta cu ajutorul unor mijloace improvizate.

Capacele se curăță în două etape: mai întâi, trebuie înmuiate într-un amestec făcut din detergent lichid de rufe și bicarbonat de sodiu. Ulterior, capacul trebuie șters cu un burete dur sau o periuță de dinți veche.

Faci curățenie? Adaugă un ingredient în găleată și vei uita de murdărie o lungă perioadă

Bicarbonatul și detergentul lichid de rufe conțin o mulțime de substanțe degresante. Mai întâi puneți capacele într-o cratiță mare sau într-un lighean de fier, umplut cu apă.

Pune cratița pe foc. Adăugați în apă 5 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de detergent lichid și 3 linguri de oțet. Se fierb  15 minute. Apoi ștergeți capacul cu un burete de fier.

Patru obiecte din bucătărie pe care le depozitezi greșit. Știi care sunt acestea?

De asemenea, gospodinele cu experiență spală grăsimea de pe capace cu detergent de vase, apă clocotită și bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru, pregătiți un recipient mare în care să încapă capacele. Se toarnă 5 linguri de bicarbonat și 100 grame de detergent de vase. Puneți capacele în acest amestec timp de 1 oră. După aceea, grăsimea rămasă poate fi îndepărtată cu ușurință cu un burete de fier.

Nu aruncați covorașul uzat din baie. Cum îl puteți face din nou pufos și moale

Cum să curățați un capac de sticlă cu peroxid de hidrogen? Ungeți capacul pe o parte cu peroxid de hidrogen și lăsați să acționeze 10 minute. Apoi întoarceți capacul pe cealaltă parte și turnați din nou peroxid. Ștergeți locurile greu accesibile cu o cârpă de bumbac, înmuiată în peroxid. Apoi ștergeți capacul de sticlă cu un burete și clătiți-l sub jet de apă.

 

Vezi și.

 

Dulapul miroase a mucegai? Pune această plantă pe rafturi și hainele vor fi mereu parfumate

 

Mirosul de mucegai din dulapuri și sertare este o problemă, cu care se confruntă mai multe persoane. Pe termen lung, această problemă poate deveni obositoare și enervantă.  

Pentru a rezolva această situație, ar trebui să folosești câteva remedii de-ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.

De acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simți când deschizi dulapurile sau sertarele, te scapă zeci de metode. Dar unele remedii ale bunicii ți-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.

Să elimini rapid acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare te poate ajuta un ingredient pe care îl folosești întotdeauna în bucătărie. Vorbim despre rozmarin, o plantă aromatică, care îți va ușura sarcina.

Covoarele din casă vor fi ca noi, dacă vei folosi o racletă pentru ferestre. Iată ce trebuie să faci

Mai întâi, trebuie să golești dulapurile și sertarele. Scoate toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să speli bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali. 

Șterge  bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așează câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.

Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema. 

Vezi si: 

Iată ce substanțe te scapă de mirosurile neplăcute ale hainelor 

 

Bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, te ajută să scapi de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități. 

Ai nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Se ia un recipient adânc și amestecă  în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplică amestecul rezultat pe haine și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl poți adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și porni un ciclu normal de spălare. Clătește apoi, hainele în mod normal și uscă-le într-un spațiu bine ventilat.

Pachete de orez. Dacă ai mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.

Un expert a dezvăluit ce este în cafeaua măcinată și i-a îngrozit pe mulți: Unii au început să o evite

Ia 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Împarte orezul în pungi și adaugă uleiul esențial de lavandă. Așează apoi pungile în colțurile dulapului sau le poți agăța lângă haine. Pachetele cu orez trebuie înlocuite periodic pentru a menține camera fără mucegai și mirosuri neplăcute.

Suc de lămâie și sare de mare. Dacă detergentul de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele preferate, atunci trebuie să-l completezi cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în haine.

Cearșafuri parfumate după spălare: trucul cu care mirosul va rezista zile în șir

Se ia sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarce sucul de la lămâi și  amestecă-l cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmoaie hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi clătește-le în mod normal.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel