Cearșafuri parfumate după spălare: trucul cu care mirosul va rezista zile în șir

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cearșafuri parfumate după spălare - trucul cu care mirosul va rezista zile în șir. Sursa - pixabay.com
Cearșafuri parfumate după spălare - trucul cu care mirosul va rezista zile în șir. Sursa - pixabay.com

Multe gospodine obișnuiesc să schimbe cearșafurile cel puțin o dată pe săptămână sau cel târziu la 10 zile. 

Pe timpul verii, din cauza transpirației, a temperaturilor crescute și a înmulțirii  bacteriilor se recomandă ca cearșafurile să fie schimbate mai des.

Vara, de obicei, folosim cearșafuri subțiri, din bumbac. Mirosul proaspăt și curat al cearșafurilor curate un adevărat răsfăț. Dar cum să rămână cearșafurile parfumate mult timp după spălare? Acesta este remediul care vă ajută să le aveți frumos mirositoare mai mult timp.

Vrei să scapi de mirosurile urâte din bucătărie? Nu arunca niciodată aceste resturi în chiuvetă 

Cearșafurile vor fi foarte parfumate mai mult timp cu acest truc foarte simplu, care le va oferi prospețime și un parfum plăcut  o lungă perioadă de timp!

După spălare, ne place să simțim acea senzație plăcută de curățenie, mai ales când vine vorba despre cearșafurile în care ne odihnim. Dar cum să ne asigurăm ca mirosul cearșafurilor noastre să nu dispară după spălare? Cu aceasta metodă, vor fi parfumate mult timp!

Consumă aceste alimentele chiar și noaptea și nu te vei îngrășa

Tot ce ai nevoie este apă, bicarbonat de sodiu și câteva picături din uleiul tău esențial preferat.

Din aceste ingrediente vei pregăti un parfum natural pe care îl poți folosi de câte ori vrei. Tot ce trebuie să faceți este să torni apă, 10 picături de ulei esențial și un praf de bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu pulverizator. Agită totul și parfumul tău natural este gata. Trebuie doar să pulverizezi soluția direct pe cearșaf, să o lași să se usuce și apoi poți face patul!

BONUS. Scapă de mirosul de mucegai din casă cu o portocală: Iată ce ai de făcut pentru un rezultat garantat

 

Uneori în casă sau apartament apare un miros neplăcut de mucegai, care este greu de respirat.

De regulă, trebuie să faceți curățenie generală și să aerisiți bine încăperea. Vara însă este mai greu de aerisit casa, mai ales când e caniculă. În acest caz, merită să încercați trucul cu o portocală.

Iată ce trebuie să faceți: luați un fruct mare și îndepărtați coaja. Pulpa fructului se toacă și se pune  într-un borcan de sticlă. Deasupra se toarnă un pahar de oțet, se închide borcanul cu un capac și se dă la întuneric pentru 7 zile.

Ferestrele și oglinzile vor străluci cu acest amestec: îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă 

După cele șapte zile, strecurați lichidul și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator. Puteți adăuga apă plată pentru ca soluția să nu fie atât de concentrată. 

De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale de lămâie și portocale pentru a face soluția  mai aromată.

Pulverizați produsul pe toate suprafețele din casă, inclusiv pe covoare și perdele. Nu va fi nicio urmă de miros neplăcut de mucegai. 


 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel