Un expert a dezvăluit ce este în cafeaua măcinată și i-a îngrozit pe mulți: Unii au început să o evite

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cafeaua poate avea și efecte nefaste, dacă ajungi să bei mai mult de 3 cești pe zi. Foto: Pixabay
Cafeaua poate avea și efecte nefaste, dacă ajungi să bei mai mult de 3 cești pe zi. Foto: Pixabay

Valorile limită pentru impuritățile biologice nu au fost prescrise deocamdată în România și nici testele alimentare nu sunt obligatorii.

Dacă ești un iubitor de cafea, probabil că bei o ceașcă în fiecare dimineață după trezire, dar odată ce știi acest fapt, probabil că te vei răzgândi.

Un medic din Marea Britanie, Karan Raj , a descoperit ce se găsește în cafeaua măcinată și i-a îngrozit pe mulți, scrie Metro.

Și anume, a descoperit că există posibilitatea ca cafeaua măcinată să includă un mic procent de gândaci și bucăți de alte insecte. Acest lucru nu se face intenționat sau pentru gust, dar totuși aceste insecte se găsesc accidental în pungile de cafea. 

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a efectuat studii care au arătat că până la 10% dintre boabele de cafea conțin urme de gândaci și alte insecte.

Mașinile pentru prăjirea și măcinarea cafelei nu sunt capabile să le elimine pe deplin, așa că insectele sunt doar prăjite și măcinate în boabe.

Normele FDA permit prezența urmelor de insecte în hrana noastră atâta timp cât nu depășesc un anumit procent. 

În România, deocamdată, nu există valori limită prescrise pentru impuritățile biologice și nici astfel de teste alimentare nu sunt obligatorii.

Cafeaua măcinată așa cum o primești în majoritatea magazinelor conține o anumită cantitate de gândaci. De obicei, acest lucru nu poate fi prevenit complet. Deci sunt doar prăjite și măcinate cu boabe de cafea. Majoritatea autorităților alimentare permit un anumit procent de părți de insecte în hrana noastră. Dacă ești alergic la gândaci, aș sta departe de cafeaua măcinată, explică unii specialiști.

Mulți au fost șocați de această situație și au decis să nu mai consume cafea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel