Bea apă caldă cu lămâie. Stimulează sistemul imunitar și te ajută să slăbești

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Bea apă caldă cu lămâie. Stimulează sistemul imunitar și te ajută să slăbești
Bea apă caldă cu lămâie. Stimulează sistemul imunitar și te ajută să slăbești

Cu toți știm că lămâile sunt citrice bogate în vitamina C, care sporesc frumusețea prin reîntinerirea pielii din interior, aducând strălucire tenului. Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă caldă cu lămâie este că această licoare te ajută să pierzi mai repede în greutate. Descoperă și alte beneficii pentru sănătate ale apei calde cu lămâie.

Pentru a te bucură de toate beneficiile lămâii, cea mai bună variantă este să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineață, o ceașcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămâie. Iată la ce te va ajută această cură:

Te ajută să slăbești. Lămâile au un conținut mare de fibre pectine, care combat foamea. În plus, conform studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie. Apă caldă stimulează digestia. Lămâile sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Acționează precum diureticele. Lămâia ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism și la menținerea tractului urinar sănătos. Echilibrează nivelul pH-ului lichidelor din organism Deși este greu de crezut, lămâia este un aliment foarte alcalin. Da, ea este acidă, dar în interiorul corpului devine alcalină. După cum știi, un organism cu pH-ul echilibrat este cheia spre o stare de sănătate optimă.

Curăță pielea Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafață și a petelor de pe piele. Apă cu lămâie elimină toxinele din sânge și ajută la menținerea tenului curat și sănătos.

Stimulează sistemul imunitar Lămâile sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și vitamina C. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul și sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul ajută la bună funcționare a creierului și întărește, alături de calciu, oasele și dinții.

Hidratează sistemul limfatic Atunci când corpul este deshidratat, nu își poate îndeplini corect funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, apariția stresului și a constipației etc. O ceașcă de apă caldă cu lămâie te hidratează foarte bine și ajută glandele suprarenale să funcționeze corect.

Un pahar cu suc de lămâie conține mai puțin de 25 de calorii. Este o sursă de nutrienți precum calciul, potasiul, vitamina C și fibra respectiv pectina.  Acidul din apa cu lămâie ar putea cauza un ușor disconfort pentru persoanele cu stomacul sensibil, dar va dispărea în cel mult 15 minute.

[citeste si] Desert răcoritor cu nucă de cocos din doar trei ingrediente: Rapid de preparat și cu doar 70 Kcal

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel