Băuturile minune care ajută la ameliorarea constipației. Sunt cele mai bune remedii naturale

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Giorgio Trovato
Sursa foto: unsplash, autor Giorgio Trovato

Dacă sunteți în căutarea unor remedii naturale care ameliorează constipația, sucul potrivit poate fi cel puțin o parte din răspuns. Iată care sunt cele mai bune sucuri pentru a vă ajuta să puneți lucrurile în mișcare.

Atunci când constipația îngreunează mersul, vă poate afecta activitățile de zi cu zi, precum și bunăstarea generală, spune Andrew Boxer, MD, gastroenterolog la Jersey City Medical Center, pentru LIVESTRONG.com.

Iată care sunt cele mai bune sucuri pentru emliorarea constipației:

1. Suc de prune

Sucul de prune este sucul numărul unu la care ar trebui să apelezi dacă te confrunți cu constipația, potrivit Dr. Boxer. "Sucul de prune este considerat sucul prin excelență pentru ameliorarea constipației și menținerea unor mișcări intestinale regulate", spune el.

Iar cercetările susțin acest lucru. De exemplu, un studiu din august 2014 din Alimentary Pharmacology and Therapeutics a constatat că sucul de prune a fost "superior" în ameliorarea constipației, crescând atât greutatea cât și frecvența scaunelor. 

Dr. Boxer explică faptul că sucurile de fructe precum cel de prune sunt utile pentru constipație din două motive principale:

Sucul de fructe ajută la hidratarea și lubrifierea intestinelor subțire și a colonului, unde apa este absorbită pentru a forma scaunul.
Unele sucuri au fibre și alte proprietăți naturale care pot avea efecte laxative.
Sucul de prune uscate este remediul de aur pentru constipație, deoarece doar 1 cană conține 2,6 grame de fibre dietetice. Toate acele fibre ajută la mărirea volumului scaunului, astfel încât acesta să poată fi excretat mai ușor, ajutat împreună cu o mică doză de hidratare de suc de fructe.

2. Suc de mere

 Dr. Lippe recomandă să apelezi și la sucul de mere, deoarece este un alt remediu eficient împotriva constipației.

La fel ca sucul de prune, sucul de mere conține niveluri ridicate de sorbitol natural, care este un luptător major împotriva constipației. Într-adevăr, un mic studiu din aprilie 2020 în Food and Function a constatat că sucul de mere poate fi de ajutor pentru persoanele cu constipație cronică.

Aroma sucului de mere este, de asemenea, mult mai plăcută decât cea a sucului de prune, ceea ce îl face mai ușor de digerat pentru mulți oameni - în special pentru copii -. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu beți prea mult, altfel veți sfârși cu dureri de stomac, avertizează Dr. Lippe.

3. Suc de pere

Alături de sucul de mere, Dr. Lippe recomandă sucul de pere pentru constipație, deoarece este un alt tip de suc care are în mod natural un nivel ridicat de sorbitol.

"Sucul de pere are de aproximativ patru ori mai mult sorbitol decât găsești în sucul de mere, așa că aceasta poate fi o opțiune mai bună pentru constipație", notează el.

Nu există prea multe cercetări specifice privind sucul de pere pentru constipație, dar un studiu din 2001 în Australian Journal of Nutrition and Dietetics a constatat că sucul de pere este util pentru reglarea funcției intestinale. Cu toate acestea, a fost cel mai eficient după ce a fost luat în mod regulat timp de aproximativ o săptămână.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel