Băile lungi și fierbinți ard la fel de multe calorii ca mersul la sală. STUDIU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor bruce mars
Sursa foto: unsplash, autor bruce mars

Cercetările au descoperit că o baie fierbinte ne ajută să eliminăm mult mai repede caloriile decât să transpirăm la sala de sport.

Potrivit doctorului Steve Faulkner, cercetător la Universitatea Loughborough, băile calde pot avea beneficii foarte asemănătoare cu cele ale exercițiilor fizice, ajutând chiar la prevenirea diabetului de tip 2.

El a subliniat că băile calde au fost întotdeauna cunoscute pentru proprietățile lor de relaxare, dar, de curând, oamenii de știință au descoperit cum această "încălzire pasivă" poate îmbunătăți sănătatea și arde calorii.

Printr-un studiu la care au participat 14 persoane care au făcut o baie de o oră la 40 de grade Celsius și un studiu în care aceleași persoane au făcut ciclism timp de o oră, Dr. Faulkner și echipa sa au studiat caloriile arse și controlul glicemiei, potrivit yourtango.com

Fiecare test a fost conceput special pentru a crește temperatura corpului cu un grad, astfel încât cercetătorii să poată vedea câte calorii au fost arse. Aceștia au descoperit că ciclismul a ars, de fapt, mai multe calorii, dar că baia fierbinte a ars la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute!

Dr. Faulkner a subliniat, de asemenea, că "răspunsul global al glicemiei la ambele condiții a fost similar, dar vârful glicemiei după ce au mâncat a fost cu aproximativ 10 procente mai mic atunci când participanții au făcut baie fierbinte, comparativ cu atunci când au făcut exerciții fizice".

De asemenea, el a subliniat că exercițiile fizice oferă proprietăți antiinflamatorii importante care ajută organismul să lupte împotriva bolilor, ceea ce sugerează că reducerea inflamației prin încălzirea pasivă a unei băi poate ajuta în aceleași moduri.

Nu este o știință perfectă, dar dacă simți că vrei să-ți înjumătățești antrenamentul pentru o zi, aceasta este modalitatea de a o face. 

Scapă de depunerile de calcar și mucegaiul din baie cu 3 trucuri extrem de eficiente

Din când în când, trebuie să ne ocupă de curățarea canapelelor sau a saltelelor,  curățarea rosturilor dintre faianță, curățarea pardoselilor pentru a păstra o casă parfumată și igienizată.

Printre numeroasele munci casnice care necesită mai mare de energie și efort se regăsește și curățarea cabinei de duș și a geamurilor acesteia.

Pentru a curăța rapid geamurile și cabina de duș și pentru a elimina depunerile de calcar și mucegaiul persistent, sunt suficiente 3 trucuri ieftine și extrem de eficiente.

Această parte a casei este adesea murdară, fiind folosită zilnic, devenind astfel un teren fertil pentru calcar și mucegai. Ambele sunt greu de curățat doar cu apă:  calcarul și mucegaiul trebuie eliminate cu produse specifice, care să prevină și reapariția lor.

Pentru curățarea băii se folosesc zeci de produse: de la cele chimice, până la cele mai naturale. Un exemplu este oțetul, un produs cu acțiune dublă anticalcar și antibacteriană.

Citește continuarea AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel