Alimentul care scade colesterolul. Bilic: Au constatat un lucru surprinzător. Merge cu salată, cartofi prăjiți, carne sau pește

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Care este alimentul care scade colesterolul.

Ce este colesterolul?

Colesterolul din sânge este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, produsă de ficat. Colesterolul din sânge este esențial pentru o stare de sănătate bună. Organismul are nevoie de el pentru a îndeplini sarcini importante, cum ar fi producerea de hormoni și digerarea alimentelor grase. Organismul produce tot colesterolul din sânge de care are nevoie, motiv pentru care experții recomandă ca oamenii să consume cât mai puțin colesterol alimentar posibil în timp ce urmează un plan de alimentație sănătoasă.

Colesterolul alimentar se găsește în alimentele de origine animală, inclusiv în carne, fructe de mare, păsări de curte, ouă și produse lactate.

Colesterolul se măsoară în miligrame pe decilitru (mg/dL). Atunci când mergeți la un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă verifica colesterolul, acest test (numit și panel lipidic sau profil lipidic) va verifica de obicei nivelurile de colesterol și trigliceride din corpul dumneavoastră.

- Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul "rău". Faptul de a avea niveluri ridicate de colesterol LDL poate duce la acumularea de plăci în arterele dvs. și poate duce la boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.

- Lipoproteine cu densitate mare (HDL) sau colesterol "bun". HDL este cunoscut sub numele de colesterol "bun" deoarece un nivel ridicat al acestuia poate reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.

- Trigliceridele, un tip de grăsime din sânge pe care corpul dumneavoastră îl folosește pentru energie. Combinația unor niveluri ridicate de trigliceride cu niveluri scăzute de colesterol HDL sau niveluri ridicate de colesterol LDL poate crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

- Colesterolul total, cantitatea totală de colesterol din sângele dumneavoastră pe baza cifrelor de HDL, LDL și trigliceride.

Alimentul care scade colesterolul

"Combinați produse lactate și murături, dacă vreți să scăpați de colesterol.

Toată lumea cunoaște sosul tzatziki. Merge cu salată sau cartofi prăjiți, cu carne sau pește, dă gust bun oricărui preparat și ajută digestia. Ingredientele sunt clasice: iaurt gras sau smântână, usturoi, zeamă de lămâie și mentă sau mărar în funcție de preferințe.

De curând oamenii de știință au constatat un lucru surprinzător: castraveții murați descompun colesterolul din produsele lactate! Conținutul de colesterol din smântâna cu castraveți murați scade de la 4,03g/kg grăsime la 3,44g/kg grăsime.

Efectele benefice sunt rezultatul sinergiei care se crează între produsele lactate și legume, dar mai ales procesului de fermentație lactică și coloniilor de bacterii cu bioeficiență crescută prezente și în lactate și în murături", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina ei de Instagram.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel