Aceste alimente îmbunătățesc memoria și concentrarea: consumă-le zilnic și fii sănătos

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Aceste alimente îmbunătățesc memoria și concentrarea, consumă-le zilnic și fii sănătos. Sursa foto: freepik.com
Aceste alimente îmbunătățesc memoria și concentrarea, consumă-le zilnic și fii sănătos. Sursa foto: freepik.com

Cu toții dorim să trăim o viață lungă, să rămânem sănătoși și să avem o digestie excelentă.

 

 

Iată 5 produse, care au un efect pozitiv asupra creierului, a memoriei și a psihicului. 

Fructele de pădure conțin antioxidanți, nutrienți, fibre, vitamine și minerale care întăresc memoria, încetinesc pierderea abilităților cognitive. De asemenea, fructele de pădure combat stresul oxidativ.

În plus, fructele de pădure reduc simptomele tulburărilor de anxietate și ajută la evitarea bolilor neurodegenerative (de exemplu, demența). Consumă 0,5-1 cană de fructe de pădure în fiecare zi.

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline. Este aur curat în bucătărie

Ciocolata neagră conține flavonoli și antioxidanți. Nu trebuie să exagerezi, deoarece excesul de ciocolată dăunează vaselor de sânge. Cantitatea optimă de ciocolată neagră  este de 45 de grame pe săptămână.

Verdeață. Orice fel de verdeață conține acid folic, care este o vitamină din grupa B. Deficiența acestui acid provoacă depresie și îmbătrânire cognitivă. De aceea, merită să incluzi verdeață în dietă.

Sos parfumat și plin de vitamine: cu el friptura va fi mai savuroasă 

Curcuma sau turmeric este o substanță antiinflamatoare puternică, a cărei utilizare reduce simptomele de anxietate și declinul cognitiv, care se instalează odată cu vârsta.

Potrivit experților, turmericul poate fi util și în combinație cu piperul negru, deoarece o astfel de simbioză crește biodisponibilitatea curcuminei pentru creier și corp. De asemenea, poate fi adăugat la mâncăruri din carne, orez, cartofi, fulgi de ovăz sau chiar în latte.

Consumă apă de anghinare: arde grăsimile, scade colesterolul și detoxifică ficatul. Iată cum se face

Produse fermentate. Ca parte a procesului de fermentație, microorganismele consumă zahărul conținut în alimente și produc în schimb alte substanțe. În special, este vorba despre acidul lactic, care are un efect pozitiv asupra intestinelor. Drept urmare, produsele fermentate îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Consumă varză murată, chefir, iaurt, ceai kombucha și supă miso. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent, deoarece prea multe alimente fermentate pot provoca balonare și senzații neplăcute la nivelul stomacului. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel