5 probleme de igienă pe care le poți rezolva dacă bei mai multă apă. Sfatul medicilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Probabil că suntem cu toții conștienți de faptul că a bea suficientă apă în fiecare zi este important pentru sănătatea noastră generală pe termen lung. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu reușesc să atingă acel obiectiv adesea citat de opt pahare pe zi. Merită să încercați, totuși, pentru că a bea mai multă apă are o mulțime de beneficii și poate avea un impact dramatic asupra modului în care vă simțiți - poate mult mai repede decât vă dați seama.

De fapt, creșterea nivelului de H2O poate fi o soluție ușoară pentru câteva dintre cele mai jenante și enervante probleme cu care ne confruntăm cu toții din când în când. Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele cinci probleme de igienă pe care ați putea să le rezolvați doar bând mai multă apă.

Respirație urât mirositoare

Ați încercat să vă spălați mai mult pe dinți, să vă spălați cu apă de gură sau să dublați guma de mestecat și bomboanele de mentă pentru a vă trata respirația urât mirositoare, toate fără niciun rezultat? Dacă da, există o altă posibilă soluție pe care ar trebui să o încercați: să beți mai multă apă. Acest lucru poate ajuta gura să mențină o umiditate suficientă pentru a scăpa de substanțele care cauzează mirosul, potrivit lui James Walker, MD, medic clinician și consilier medical.

"Un aport insuficient de apă poate duce la uscăciunea gurii, reducând producția de salivă", spune Walker. "Saliva ajută la spălarea bacteriilor și a particulelor de alimente din gură, așa că lipsa acesteia poate contribui la respirația urât mirositoare."

2. Gaze

Dacă vă luptați să faceți numărul doi, probabil că veți observa că vă confruntați și cu mai multe gaze urât mirositoare - ceea ce poate fi cu siguranță o problemă enervantă și jenantă. Dar, pur și simplu, apucând un alt pahar de apă poate ajuta la înăbușirea ambelor probleme, spune Ahmed ElBarkouki, un lider în domeniul măsurilor de prevenire a sănătății și CEO al Echelon Health.

"Hidratarea și lichidele vă pot ajuta să reduceți riscul de a dezvolta constipație, ceea ce ar putea crește gazele și balonarea", explică ElBarkouki. "Băutul a patru până la șase căni pe zi vă poate ajuta să vă mențineți regulat, deoarece ajută la înmuierea scaunelor - ceea ce, la rândul său, le face mult mai ușor de eliminat."

3. Mirosul corpului

Mirosul corporal poate fi un factor de respingere major pentru cei din jurul tău. Dar consumul de apă vă poate ajuta să evitați să mirosiți urât pentru ceilalți, potrivit lui Nancy Mitchell, RN, asistentă medicală și redactor la Assisted Living. După cum explică Mitchell, glandele sudoripare eliberează o componentă numită uree, iar bacteriile care trăiesc pe pielea ta transformă această uree în amoniac - care poate da un miros destul de înțepător.

"Dar consumul unei cantități suficiente de apă ajută la diluarea transpirației, astfel încât există o concentrație mai mică de uree prezentă", spune ea. "În cele din urmă, aceasta reduce cantitatea de uree disponibilă pentru ca bacteriile să o descompună, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește mirosul corpului tău."

4. Infecții ale tractului urinar

Dacă observați un miros urât atunci când faceți urinații, este posibil să aveți o infecție urinară (ITU). Deși ITU poate fi cauzată de diverși factori, "un aport insuficient de apă poate crește riscul de a dezvolta această problemă de igienă", avertizează Walker. "Consumul unei cantități adecvate de apă ajută la diluarea urinei, la eliminarea bacteriilor și la promovarea urinării regulate, reducând riscul de ITU".

5. Piele uscată

Deshidratarea poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra pielii în moduri nedorite, potrivit lui Linden Leadbetter, MD, medic generalist și șef al Tokenomics la JennyCo. "Când rămâi hidratat, înseamnă că îi oferi corpului tău cantitatea potrivită de apă de care are nevoie", spune Leadbetter. "Acest lucru vă ajută pielea să rămână hidratată, ceea ce înseamnă că nu va deveni prea uscată sau descuamată. Pielea uscată poate fi inconfortabilă și îți poate face pielea să arate ternă.", potrivit Bestlife.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel