10 trucuri pentru un somn mai bun. Ce să faci să te odihnești. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @benzoix
Foto: Freepick @benzoix

10 sfaturi pentru un somn bun și sănătos. Cum să te odihnești și cum să scapi de problemele cu somnul.

A dormi suficient de mult și a avea un somn de bună calitate este esențial pentru a rămâne sănătos și a îmbătrâni bine. 

Cu toate acestea, în ziua de azi, în care ritmul este foarte rapid, un somn bun a devenit un fel de răsfăț. Somnul nu ar trebui să fie un lux. Este la fel de important pentru sănătatea fizică și mentală precum hrana și apa.

Anumite probleme de somn, precum apneea sau insomnia, necesită tratament medical.

Există 10 pași simpli care vă pot ajuta să depășiți dificultățile generale de somn, inclusiv insomnia.

1. Respectați un program și o rutină de somn consecventă. Mergeți la culcare la aceeași oră în fiecare noapte și treziți-vă la aceeași oră în fiecare dimineață. O rutină de somn stabilită vă va "antrena" să adormiți și să vă treziți mai ușor.

2. Încercați să evitați să luați somnifere. Dacă luați un somnifer pe bază de rețetă, colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a-l utiliza eficient și pentru o perioadă cât mai scurtă de timp.

3. Reduceți consumul de cofeină. Pentru unii oameni, o singură ceașcă de cafea dimineața înseamnă o noapte nedormită. Cofeina poate crește, de asemenea, nevoia de a urina în timpul nopții, potrivit Harvard.

4. Fiți activi din punct de vedere fizic. Exercițiile fizice aerobice regulate, cum ar fi mersul pe jos, alergatul sau înotul, oferă trei beneficii importante pentru somn: veți adormi mai repede, veți atinge un procent mai mare de somn adânc restaurator și vă veți trezi mai rar în timpul nopții.

5. Limitați siestele din timpul zilei. Somnul prelungit poate perturba ciclul natural de somn și vă împiedică să vă simțiți suficient de obosit pentru a adormi.

6. Folosiți patul doar pentru somn.

7. Folosiți alcoolul cu prudență. Alcoolul deprimă sistemul nervos, așa că un păhărel de noapte poate ajuta unele persoane să adoarmă. Dar acest efect dispare după câteva ore și poate duce chiar la treziri pe parcursul nopții. De asemenea, alcoolul poate agrava sforăitul și alte probleme de respirație în somn.

8. Îmbunătățiți-vă mediul de somn. Îndepărtați televizorul, telefonul și orice alte dispozitive din dormitor. Acest lucru întărește ideea că această cameră este destinată somnului. Un mediu ideal este liniștit, întunecat și relativ răcoros, cu un pat confortabil și un minimum de dezordine.

9. Dacă sunteți încă treaz după aproximativ 20 de minute în pat, ridicați-vă și citiți puțin pentru a vă relaxa. În caz contrar, vă veți predispune să vă răsuciți.

10. Dacă folosiți tutun sub orice formă, renunțați la el. Nicotina face mai greu să adormiți.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel