Vă temeați că ne vom întoarce la școala online din cauză că trebuie să facem economie la energie? Anunțul lui Cîmpeanu

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Vă temeați că ne vom întoarce la școala online din cauză că trebuie să facem economie la energie? 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece, Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie şi nu se justifică eventuale 'iniţiative izolate' luate la nivel local de reducere a temperaturii în unităţile de învăţământ.

'Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie', a scris Cîmpeanu, luni, pe Facebook. Potrivit ministrului, nu se justifică 'sub nicio formă' demersuri precum 'iniţiativele izolate', la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

'Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile', a mai susţinut ministrul. Sorin Cîmpeanu a amintit că proiectul Legii educaţiei 'România Educată' prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

'Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României', a precizat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

VEZI ȘI: Nouă lovitură pentru românii cu credite la bănci. TSUNAMIUL financiar începe din octombrie și crește și în 2023

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel