”Urmează stația 'Tesla'!”. TRENUL lui Elon Musk care va ușura naveta salariaților

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 01 feb 2022, 09:03 | Categorie: Economie

Tesla mai face un pas pentru operaționalizarea fabricii sale de lângă Berlin.

 

Gigafactory va avea acum și un tren care va transporta angajații Tesla la serviciu.

Producătorul american de mașini electrice Tesla a cumpărat o linie de cale ferată care duce din orașul Erkner la Berlin, scrie Teslarati.

Compania nu a dezvăluit termenii acordului, dar se cunoaște că Tesla va fi responsabilă pentru programul trenului și utilizarea acestuia, al cărui traseu a fost cumpărat de la grupul feroviar regional german DRE.

Foto: Gigafactory Berlin

Fabrica Tesla și complexul Grunheide vor fi conectați de Berlin printr-o linie de tren, care va duce muncitorii la fabrică până la construirea stației Fanschläuse din localitatea Grunheide.

Citește și: MINI transformă mașinile clasice în electrice. Autonomie, cât să mergi la supermarket

Jumătate de milion de mașini

 

Nu se știe când Tesla va pune drumul în funcțiune, mai ales că Elon Musk planificase să dea drumul la producția în serie de vehicule electrice în 2021, dar Gigafactory Berlin încă funcționează în modul de testare.

Tesla prezice că atunci când fabrica va începe să funcționeze la capacitate maximă, va produce până la 500.000  de vehicule electrice pe an.

Drumul până aici nu a fost ușor pentru cei de la Tesla, uzina din Berlin confruntându-se cu mai multe piedici. Spre exemplu, în decembrie, instanța germană a amânat data ședinței în cauză pentru a conveni asupra volumelor necesare de alimentare cu apă pentru noua uzină Tesla de lângă Berlin.

Potrivit ecologiștilor, sistemul local de alimentare cu apă este proiectat să consume doar 4 milioane de metri cubi de apă pe an, iar Tesla ar trebuie să consume cel puțin 1,4 milioane de metri cubi pe an, ceea ce îi va obliga pe toți ceilalți să sufere din cauza lipsurilor semnificative de apă.

 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite