MINI transformă mașinile clasice în electrice. Autonomie, cât să mergi la supermarket

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Compania BMW,  cea care deține brandul Mini, a anunțat proiectul Mini Recharged.

Mișcarea celor de la BMW ar putea însemna o nouă direcție pentru industria auto, în special pentru mașinile mai vechi, păstrate de proprietari pentru călătoriile ”de duminică”.

După feedback pozitiv penttru versiunea electrică a clasicului Mini, prezentată la Salonul Auto de la New York în 2018, inginerii uzinei Mini din Oxford au decis să meargă mai departe.

Deși marca are un nou model electric, lansat în 2019, Mini Cooper SE, șefii de la BMW au decis că nici mașinile clasice nu trebuie trecute cu vederea: ele pot fi acum transformate în mașini electrice Mini Recharged.

Astfel, orice proprietar de mașini clasice Mini le va putea transforma în mașini electrice, se arată pe site-ul bmwgroup.

Prima versiune de Mini a fost lansată în 1959, având ca public țintă pătura medie a populației și până la sfârșitul anilor 2000, se vânduseră 5,5 milioane de mașini.

Inginerii companiei vor înlocui motorul original cu combustie internă cu un motor electric, cu o capacitate de 90 kW (122,37 CP).

Mașina ar trebui să se descurce perfect în oraș, atingând 100 de km/h în 9 secunde, iar autonomia se duce la peste 150 de kilometri cu o singură încărcare, scrie Automarket.

Astfel, setul de baterii asigură mașinii o autonomie de 160 km și suportă încărcarea la o putere de 6,6 kW.

Citește și: Oamenii de știință au calculat. Cât de puternic trebuie să fie un computer pentru a sparge Bitcoin

De asemenea, modificarea mașinii va cuprinde și instalarea unui nou instrumentar de bord, complet digitalizat, care va afișa parametrii mașinii.

Producătorul auto subliniază că noul program permite proprietarilor de mașini să se bucure în continuare de mașinile lor clasice, dar cu un motor electric silențios și ecologic.

Trebui spus că majoritatea echipamentelor înlocuite sunt păstrate și pot fi remontate pe mașină.

Costul modernizării prin programul Mini Recharged nu este specificat, compania declarând doar că modificarea va fi posibilă exclusiv în Marea Britanie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel