Un fond de investiții în cryptomonede a deschis procedura de lichidare din cauza crizei de pe piață

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie de la Worldspectrum: Pexels
Fotografie de la Worldspectrum: Pexels

Un fond de investiții pentru domeniul crypto a deschis procedura de lichidare. 

Fondul de investiții pentru cryptomonede Three Arrows Capital a intrat în lichidare, a declarat pentru CNBC o sursă, marcând una dintre cele mai mari victime ale celei mai recente așa-numite ”ierni criptografice”. Teneo, o firmă specializată pe astfel de proceduri, a fost angajată în ultimele zile pentru a se ocupa de procesul de lichidare, a transmis sursa, care a cerut anonimatul deoarece nu era autorizată să discute public problema.

Three Arrows Capital, sau 3AC, așa cum este și cunoscut, nu a răspuns la o solicitare de comentarii atunci când a fost contactat de CNBC. Teneo se află în fazele foarte incipiente ale procesului de lichidare, a spus sursa. Firma de restructurare ia măsuri pentru a realiza activele pe care le deține 3AC, apoi va înființa un site web în următoarea zi sau două cu instrucțiuni despre modul în care creditorii pot lua legătura pentru a face orice pretenții, a adăugat sursa.

3AC nu a putut returna împrumuturile accesate

3AC, co-fondat de Zhu Su și Kyle Davies, este unul dintre cele mai proeminente fonduri speculative cripto (care se concentrează pe investiții în active digitale precum criptomonede) și este cunoscut pentru pariurile sale cu efect de levier ridicat. Zhu a exprimat opinii extrem de optimiste despre bitcoin. Dar o scădere a prețurilor monedelor digitale, care a dus la ștergerea de miliarde de dolari de pe piață în ultimele săptămâni, a afectat 3AC și a scos la iveală o criză de lichidități la companie.

Luni, 3AC a intrat în stare de nerambursare a unui împrumut de la Voyager Digital compus din 350 de milioane de dolari în moneda stabilă fixată la dolari SUA, USDC și 15.250 de bitcoin, în valoare de aproximativ 304,5 milioane de dolari la prețurile actuale. 

Financial Times a raportat la începutul acestei luni că creditorii criptografici din SUA BlockFi și Genesis au lichidat unele dintre pozițiile 3AC, citând oameni familiarizați cu problema. 3AC s-a împrumutat de la BlockFi, dar nu a putut face față apelului în marjă.

Bitcoin se luptă pentru a se menține la 20 000 de dolari

Bitcoin s-a străduit să se mențină peste nivelul de 20.000 de dolari urmărit îndeaproape, prelungind o perioadă de volatilitate marcată care a cunoscut fluctuații uriașe de weekend, potrivit Al Jazeera.

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu până la 4,8% la 19.618 USD luni în Asia și se tranzacționa la 20.036 USD începând cu ora 12:30 în Tokyo. 

Etherul a scăzut la un moment dat cu 7,8%, dar s-a menținut peste 1.000 USD. Solana, Cardano și Dogecoin au fost în roșu.

Bitcoin a scăzut cu aproape 15% sâmbătă, dar apoi a revenit peste 20.000 de dolari, cu o creștere de 16% duminică. Modelul de fluctuații sugerează că sentimentul investitorilor rămâne extrem de fragil, deoarece Rezerva Federală merge din plin pentru a lupta împotriva inflației cu creșteri ale ratelor dobânzilor care drenează lichidități de pe piețe.

Unii directori de criptomonede susțin că Bitcoin sub 20.000 USD ar putea duce la mai multe lichidări ale pozițiilor cu efect de levier. Tokenul a scăzut cu aproximativ 57% de la începutul anului, în timp ce alții au suferit și mai mult. Citește mai multe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel