Piața crypto, pe marginea prăpastiei? Bitcoin se luptă pentru a se menține la 20 000 de dolari

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie de la Worldspectrum: Pexels
Fotografie de la Worldspectrum: Pexels

Cea mai mare criptomonedă scade cu până la 4,8% în Asia, pe măsură ce continuă o perioadă de volatilitate.

Bitcoin s-a străduit să se mențină peste nivelul de 20.000 de dolari urmărit îndeaproape, prelungind o perioadă de volatilitate marcată care a cunoscut fluctuații uriașe de weekend, potrivit Al Jazeera.

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu până la 4,8% la 19.618 USD luni în Asia și se tranzacționa la 20.036 USD începând cu ora 12:30 în Tokyo. 

Etherul a scăzut la un moment dat cu 7,8%, dar s-a menținut peste 1.000 USD. Solana, Cardano și Dogecoin au fost în roșu.

Bitcoin a scăzut cu aproape 15% sâmbătă, dar apoi a revenit peste 20.000 de dolari, cu o creștere de 16% duminică. Modelul de fluctuații sugerează că sentimentul investitorilor rămâne extrem de fragil, deoarece Rezerva Federală merge din plin pentru a lupta împotriva inflației cu creșteri ale ratelor dobânzilor care drenează lichidități de pe piețe.

”Așteptați-vă la mai multe buzunare de vânzare forțată a Bitcoin și Ether pe măsură ce piața își dă seama cine înoată gol”, a declarat Arthur Hayes, cofondatorul schimbului de criptomonede BitMEX, pe Twitter.

El a spus că nu știe dacă vânzarea s-a încheiat, dar ”pentru acei pricepuți în prinderea cuțitelor, ar putea exista încă oportunități suplimentare de a cumpăra monede de la cei care trebuie să bată fiecare ofertă, indiferent de preț”.

Unii directori de criptomonede susțin că Bitcoin sub 20.000 USD ar putea duce la mai multe lichidări ale pozițiilor cu efect de levier. Tokenul a scăzut cu aproximativ 57% de la începutul anului, în timp ce alții au suferit și mai mult.

Indicele de volatilitate T3 Bitcoin, o măsură a volatilității așteptate de 30 de zile a jetonului, a sărit spre maximele din 2022.

La incertitudine se adaugă presiunea intensă asupra aplicațiilor de finanțare descentralizată. Popularitatea lor a crescut ca o sursă de randamente ridicate atunci când stimulul din epoca pandemiei a condus la un boom criptografic record.

Dar acum iau măsuri fără precedent pentru a se proteja împotriva lichidărilor în cascadă. Platforma de împrumut criptografic în conflict Celsius Network Ltd. a declarat luni că are nevoie de mai mult timp pentru a-și stabiliza lichiditatea și operațiunile după înghețarea depozitelor săptămâna trecută.

Citește și...

Panică pe piața criptomonedelor! Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020

Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020, datorită temerilor legate de accelerarea inflației în SUA, spune Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

”Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:

Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020, datorită temerilor legate de accelerarea inflației în SUA.

Deși în trecut criptoactivele nu au evoluat în pas cu activele tradiționale, cum ar fi acțiunile, în ultima vreme legătura dintre cele două a devenit tot mai strânsă. Acum a apărut cel mai clar semnal de până acum că activele cripto, precum Bitcoin și Ethereum, se mișcă în paralel cu acțiunile, deoarece îngrijorările legate de inflație au făcut ca atât acțiunile cat și criptoactivele să se prăbușească.

Motivele sunt variate, dar în mare parte se datorează deținătorilor instituționali care își calibrează activele de risc în moduri similare, fie că este vorba de acțiuni tehnologice sau de Bitcoin. Inflația lunară din SUA a scăzut în aprilie de la 8,5% la 8,3%, sugerând că majorările de prețuri si-au atins un "vârf" - dar noile maxime de 8,6% înregistrate vinerea trecută au zguduit piețele de acțiuni și cripto deopotrivă.

Bitcoin a început săptămâna în forță, urcând peste nivelul de 31.000 de dolari, dar s-a tranzacționat mai ales în jurul valorii de 30.000 de dolari în cursul săptămânii. Dar în weekend a scăzut sub 25.000 de dolari pe platforma eToro, din cauza temerilor legate de inflație, ajungând marți la 22.300 dolari.

Citește în continuare AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel