Un bărbat, reţinut de polițiști, după ce a aruncat cu ouă înspre Regele Charles

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un bărbat, reţinut de polițiști, după ce a aruncat cu ouă înspre Regele Charles / Foto: Instagram The Royal Family
Un bărbat, reţinut de polițiști, după ce a aruncat cu ouă înspre Regele Charles / Foto: Instagram The Royal Family

Un bărbat a fost reţinut după ce a aruncat cu ouă înspre Regele Charles.

Un bărbat a fost reţinut e polițiști, după ce a aruncat cu ouă în direcţia Regelui Charles şi a soţiei sale, Regina Consoartă Camilla, în momentul sosirii acestora la un eveniment în nordul Angliei, relatează Agerpres, citând Reuters.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se pot vedea patru ouă care aterizează lângă monarhul britanic şi soţia sa în momentul când cei doi sosesc la o ceremonie tradiţională în oraşul York. Cuplul regal nu a părut deranjat de incident şi şi-a continuat programul.

Poliţiştii s-au îndreptat rapid înspre mulţime şi au reţinut un protestatar care striga sloganuri. Alţi oameni din mulţime l-au apostrofat şi au scandat Dumnezeu să-l ocrotească pe Rege.

Charles, care a urcat pe tronul Marii Britanii în septembrie după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, se află într-un turneu de două zile în nordul Angliei.

Automobilul regal al reginei Elisabeta a II-a a fost de asemenea ţinta unui atac cu ouă în 2022 când suverana a vizitat Nottingham, în centrul Angliei, iar un grup de protestatari antibritanici au aruncat cu ouă înspre Charles în timpul unei plimbări prin centrul oraşului Dublin în 1995.

Regele Charles a sărutat-o pe una dintre invitatele unui dineu pe care îl găzduia. ”Majestate, nu știu ce ar trebui să mai fac!”

Regele Charles a lăsat-o cu gura căscată pe creatoarea de modă Stella McCartney, după ce a uitat cum să o întâmpine la o recepție de la Palatul Buckingham, înaintea summitului ONU privind schimbările climatice Cop27. Regele a găzduit o recepție pentru politicienii și oamenii de afaceri din întreaga lume, cu invitați de seamă printre care și prim-ministrul Rishi Sunak și John Kerry, trimisul prezidențial special al SUA pentru climă.

Sunak a fost văzut prezentând-o Regelui pe fiica membrului trupei Beatle, Sir Paul McCartney, alături de care monarhul a lucrat de mai multe ori în trecut, când era Prinț de Wales. Charles a întâmpinat-o cu două sărutări pe obraji, în timp ce Stella a spus: „Majestate, nu știu ce ar trebui să mai fac”.

VEZI ȘI: Regele Charles al III-lea și Camilla au participat la primul eveniment public de la moartea Reginei Elisabeta a II-a

O reverență elegantă și chicote de râs

Apoi a continuat: „Cred că ar trebui să fac asta acum” înainte de a face o reverență elegantă și de a pufni în râs, făcându-i pe Rege și pe primul ministru să chicotească. Sunak a dezvăluit cum în perioada în care era elev, a putut vedea o mulțime de creatori vestimentari, ai căror copii mergeau la aceeași școală cu el. 

Charles le-a mulțumit pentru participarea la eveniment, iar prim-ministrul a răspuns: „Totul este despre ceea ce ați făcut”.

Recepția, pentru peste 200 de invitați, vine după ce Sunak a luat decizia de a participa până la urmă la Cop27 în Egipt săptămâna viitoare, supunându-se presiunilor din partea activiștilor, a propriului consilier de mediu și a lui Boris Johnson. Regele încă nu plănuiește să participe la Cop27. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Regele Charles al III-lea nu va participa la summit-ul internaţional COP27. Ce i-ar fi spus Liz Truss

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel