Regele Charles al III-lea nu va participa la summit-ul internaţional COP27. Ce i-ar fi spus Liz Truss

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Foto: Facebook The Family Royal
Foto: Facebook The Family Royal

Regele Charles al III-lea nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt în ciuda angajamentului suveranului în ceea ce priveşte problemele de mediu, informează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Potrivit The Sunday Times, prim-ministrul britanic Liz Truss a obiectat în legătură cu participarea Regelui Charles la summit în timpul unei audienţe desfăşurate la Palatul Buckingham luna trecută.

Nici biroul de presă al premierului şi nici palatul nu au comentat asupra articolului de presă potrivit căruia Regele ar fi dorit să ţină un discurs adresat delegaţilor reuniţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie.

O sursă guvernamentală a spus că este ridicolă sugestia potrivit căreia prim-ministrul dă ordine monarhului. Cu toate acestea, în mod tradiţional, toate vizitele oficiale peste graniţe ale membrilor Familiei Regale sunt efectuate în conformitate cu avizul guvernului.

Regele Charles nu ar fi primit avizul guvernului britanicÎnaintea ascensiunii lui la tron, au existat speculaţii potrivit cărora, în calitate de Prinţ de Wales, Charles va merge în Egipt întrucât a participat şi la summitul COP26 din Glasgow, Scoţia, anul trecut. Se pare că, după ce a fost cerut avizul guvernului, s-a convenit că nu ar fi ocazia potrivită pentru prima vizită în străinătate a lui Charles în calitate de suveran.

The Sunday Times a citat o sursă regală importantă care a spus: Nu este un mister că regele a fost invitat să meargă. A trebuit să se gândească foarte atent la paşii pe care îi are de urmat pentru primul său turneu în străinătate şi nu va participa la COP.

Potrivit sursei, decizia a fost luată la recomandarea guvernului şi în spiritul unei atenţii permanente a faptului că, în calitatea sa de Rege, acţionează la recomandarea guvernului.

Nu comentăm întâlnirile dintre prim-ministru şi rege, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Truss.

Cum a făcut Regele Charle avere. ”Am devenit milionar prin propriile puteri”

De ani de zile, regele Charles se pregătea să intre în rolul de monarh după domnia Reginei Elisabeta, care a făcut istorie. Între timp, acesta își mai ocupa timpul cu un loc de muncă, fiind proprietarul unei afaceri profitabile. Charles, un susținător pasionat al cauzelor de mediu, a fondat Duchy Originals în 1990, când era prinț de Wales, pentru a comercializa produsele din ferma sa. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit datelor companiei. Până în martie 2021, Duchy Originals a câștigat aproape 3,6 milioane de lire sterline.

Brandul a avut suișuri și coborâșuri, dar a prosperat de când a intrat într-un parteneriat cu Waitrose în 2009. Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot găsi somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care poartă numele de „Waitrose Duchy Organic” în magazinele sale.

Proprietatea Duchy Originals va trece cel mai probabil către fiul cel mare al lui Charles, Prințul William, care moștenește și proprietatea separată a Ducatului de Cornwall, în valoare de aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari). Și, deși prințul a studiat agricultura ecologică, este probabil să fie mai puțin practic decât tatăl său. Vezi mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel