Cum a făcut Regele Charle avere. ”Am devenit milionar prin propriile puteri”

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)

Regele Charles III a pus bazele unui brand care i-a adus în buzunare milioane de lire. 

De ani de zile, regele Charles se pregătea să intre în rolul de monarh după domnia Reginei Elisabeta, care a făcut istorie. Între timp, acesta își mai ocupa timpul cu un loc de muncă, fiind proprietarul unei afaceri profitabile. Charles, un susținător pasionat al cauzelor de mediu, a fondat Duchy Originals în 1990, când era prinț de Wales, pentru a comercializa produsele din ferma sa. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit datelor companiei. Până în martie 2021, Duchy Originals a câștigat aproape 3,6 milioane de lire sterline.

Brandul a avut suișuri și coborâșuri, dar a prosperat de când a intrat într-un parteneriat cu Waitrose în 2009. Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot găsi somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care poartă numele de „Waitrose Duchy Organic” în magazinele sale.

Citește și - Adio, Majestate! O lume întreagă şi-a luat la revedere de la Regina Elisabeta a II-a. Trupul neînsufleţit a fost coborât în criptă. Iohannis: O mare pierdere

Primul produs a fost un biscuite organic

Proprietatea Duchy Originals va trece cel mai probabil către fiul cel mare al lui Charles, Prințul William, care moștenește și proprietatea separată a Ducatului de Cornwall, în valoare de aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari). Și, deși prințul a studiat agricultura ecologică, este probabil să fie mai puțin practic decât tatăl său.

Primul produs Duchy Originals a fost un biscuit din ovăz vândut în 1992. Inițial, articolele care poartă marca se găseau doar în magazine de lux, cum ar fi Harrods și Fortnum & Mason, deși s-au extins ulterior în magazine precum Waitrose, care se adresează cumpărătorilor mai bogați, dar are mult mai multe locații. Afacerea a fost plină de provocări la începuturile sale, acumulând prea multe datorii, iar Duchy Originals a trebuit să caute noi producători odată ce a devenit prea mare pentru a se baza doar pe resursele de la Highgrove. Citește mai multe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel