Regele Charles al III-lea și Camilla au participat la primul eveniment public de la moartea Reginei Elisabeta a II-a

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regele Charles al III-lea și Camilla au participat la primul eveniment public de la moartea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Facebook The Royal Family
Regele Charles al III-lea și Camilla au participat la primul eveniment public de la moartea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Facebook The Royal Family

Regele Charles al III-lea și Camilla au participat la primul eveniment public de la încheierea doliului regal.

Regele Charles al III-a al Marii Britanii şi Regina Consoartă Camilla au participat luni la primul eveniment public de la încheierea perioadei de doliu regal după decesul reginei Elisabeta a II-a, relatează Agerpres, citând dpa. Regele Charles al III-lea a acordat statutul de oraş localităţii Dunfermline, vechea capitală a Scoţiei.

Charles a transmis "cele mai calde felicitări" celui mai nou oraş din Scoţia, precizând că acest lucru "i-ar umple inima de bucurie dragei mele mame".

Localitatea a primit statut de municipalitate în cadrul festivităţilor organizate cu prilejul Jubileului de Platină al reginei Elisabeta. El a vorbit despre "dragostea profundă" a mamei sale pentru Scoţia, descriind-o drept "unul dintre fundamentele vieţii ei". Sute de localnici au participat la eveniment pentru a saluta cuplul regal.

"În timp ce sărbătoriţi statutul binemeritat de nou oraş al Scoţiei, nu pot decât să îmi exprim cele mai calde felicitări şi urările mele din inimă pentru anii care vor urma", le-a spus regele Charles participanţilor.

Regele Charles al III-lea nu va participa la summit-ul internaţional COP27. Ce i-ar fi spus Liz Truss

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt în ciuda angajamentului suveranului în ceea ce priveşte problemele de mediu, informează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Potrivit The Sunday Times, prim-ministrul britanic Liz Truss a obiectat în legătură cu participarea Regelui Charles la summit în timpul unei audienţe desfăşurate la Palatul Buckingham luna trecută.

Nici biroul de presă al premierului şi nici palatul nu au comentat asupra articolului de presă potrivit căruia Regele ar fi dorit să ţină un discurs adresat delegaţilor reuniţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie.

O sursă guvernamentală a spus că este ridicolă sugestia potrivit căreia prim-ministrul dă ordine monarhului. Cu toate acestea, în mod tradiţional, toate vizitele oficiale peste graniţe ale membrilor Familiei Regale sunt efectuate în conformitate cu avizul guvernului.

Înaintea ascensiunii lui la tron, au existat speculaţii potrivit cărora, în calitate de Prinţ de Wales, Charles va merge în Egipt întrucât a participat şi la summitul COP26 din Glasgow, Scoţia, anul trecut. Se pare că, după ce a fost cerut avizul guvernului, s-a convenit că nu ar fi ocazia potrivită pentru prima vizită în străinătate a lui Charles în calitate de suveran.

The Sunday Times a citat o sursă regală importantă care a spus: Nu este un mister că regele a fost invitat să meargă. A trebuit să se gândească foarte atent la paşii pe care îi are de urmat pentru primul său turneu în străinătate şi nu va participa la COP.

Potrivit sursei, decizia a fost luată la recomandarea guvernului şi în spiritul unei atenţii permanente a faptului că, în calitatea sa de Rege, acţionează la recomandarea guvernului.

Nu comentăm întâlnirile dintre prim-ministru şi rege, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Truss. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel