TOP 5 beneficii psihologice ale unui animal de companie. Cum contribuie acestea la sănătatea stăpânilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Edgar
Sursa foto: unsplash, autor Edgar

Animalul de companie poate face minuni  la capitolul sănătate. Acestea au beneficii psihologice miraculoase.

Mulți dintre proprietarii animalelor de companie se bucură de micuțele blănoase pentru zâmbetul pe care îl aduc pe chip în fiecare zi. Însă, poate mulți dintre voi nu știți că, pe lângă aceste zâmbete și momente de fericire, prezența animalelor de companie influențează în mod pozitiv viața și îmbunătățesc starea de sănătate a oamenilor, potrivit unor studii.

Iată câteva dintre beneficiile psihologice ale animalelor de companie:

1. Îmbunătățirea stării de spirit și reducerea anxietății -Mângâierea unui animal calmează, reduce anxietatea și stresul, iar acest truc funcționează chiar și pentru cei care nu se consideră iubitori de pisici și câini. Majoritatea proprietarilor de animale de companie spun că acestea au un efect pozitiv asupra stării lor psihologice, îi ajută să depășească gândurile negative și să-și îmbunătățească starea de spirit.

2. Protejarea inimii- Proprietarii de câini merg mai des și mai mult, iar activitatea fizică regulată, chiar și o plimbare de treizeci de minute, scade tensiunea arterială și previne bolile cardiace și vasculare. Și pisicile sunt utile în acest sens: oamenii de știință americani au realizat un studiu la care au participat patru mii de persoane și au constatat că apropierea de o pisică poate reduce cu o treime riscul de deces cauzat de infarctul miocardic. Acest lucru se datorează cel mai probabil capacității dovedite a pisicilor de a reduce nivelul de cortizol.

3. Îmbunătățirea somnului - Un sondaj realizat de Mayo Clinic în rândul pacienților cu tulburări de somn, a confirmat că aproape jumătate dintre proprietarii de animale de companie dorm mai bine atunci când animalele lor sunt în apropiere.

4. Te vei însănătoși mai repede. - Torsul pisicilor la frecvență joasă contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor și fracturilor și chiar întărește oasele. Atunci când pisica se întinde pe rană, ea o vindecă.

5. Nu te vei mai simți singur. - Majoritatea proprietarilor de animale de companie își consideră mascotele membri ai familiei sau prieteni apropiați. Această abordare ajută oamenii să nu se simtă singuri, chiar și în cele mai întunecate perioade ale vieții lor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel