Toarcerea unei pisici, 6 beneficii importante pentru sănătate. Te scapă de stres și scade riscul de AVC

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Vibrația dată de toarcerea unei pisici are beneficii importante pentru om.

Toarcerea pisicii este unul dintre comportamentele prin care felina, fie cea din casă, fie una de pe stradă, își manifestă încrederea în cel în brațele căruia ajunge. Toarcerea pisicii are multiple beneficii, atât pentru om, cât și pe pisică, iar acest lucru este dat de vibrațiile de frecvență joasă pe care le emite pisica.

Toarcerea pisicii, beneficii pentru sănătate

Toarcerea pisicii produce vibrații cu o intensitate de 20-40 de Hz, care au beneficii medicale pentru multe afecțiuni.

Reduce stresul

Un studiu din 2009 a constatat că deținerea unei pisici a fost asociată cu reducerea stresului în viața de zi cu zi.

Acțiunea de a interacționa cu o pisică care toarce și de a o mângâia îi ajută pe stăpânii lor să se calmeze și să își mențină nivelul de stres controlabil.

Stresul redus ajută la diminuarea riscului anumitor afecțiuni de sănătate, cele mai multe dintre ele legate de inimă.

Scade tensiunea arterială și riscul de atac de inimă

Același studiu a constatat că pisicile din casă au ajutat, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale a proprietarilor de pisici.

De altfel, este cunoscut faptul că tensiunea arterială crescută poate duce la probleme de sănătate periculoase, inclusiv atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Așa că a deține o pisică și a vă bucura de torsul acesteia reduce din factorii de risc ai bolilor de inimă, susținând în același timp și o bună stare de sănătate.

Proprietarii de câini nu au prezentat niveluri similare de protecție. Puterea pisicii și a toarcerii sale este atât de relaxantă și scade atât de mult stresul încât efectele se văd ani de zile.

Promovează vindecarea oaselor

Studiile au arătat că frecvențele de toarcere ale unei pisici pot ajuta oasele să se refacă mai repede după o rană.

Știința din spatele acestei teorii se referă la utilizarea sunetelor și a vibrațiilor pentru tratarea diferitelor leziuni și afecțiuni umane.

Vibrațiile sonore la 25 și 50 Hertz (Hz) sunt ideale pentru creșterea oaselor și vindecarea rupturilor.

Îmbunătățește respirația

Același studiu a constatat, de asemenea, că pisicile pot produce toarce care vibrează la frecvențe mai înalte (mai exact 100 Hz), care sunt benefice pentru oamenii care suferă de dispnee, dificultăți de respirație.

Scade durerea și umflăturile

Vibrațiile sonore de 100 Hz sunt, de asemenea, utilizate pentru a atenua durerea și umflăturile provocate de răni și alte leziuni. Mușchii dureroși și încordați pot beneficia, de asemenea, de această vindecare prin sunet.

Dacă vă lăsați pisica să toarcă pe picioarele dvs. după un antrenament intens la sală, s-ar putea foarte bine să vă ajute să vă simțiți mai puțin dureros după aceea.

Promovează vindecarea rănilor

Un alt efect benefic dat de toarcerea pisicii asupra oamenilor este promovarea vindecării rănilor. Acele vibrații sonore mai înalte sunt folosite și la oameni pentru a ajuta la vindecarea rănilor, notează Hepper.

Vezi și: Resveratrolul, beneficii pentru sănătate. Te scapă de stres. În ce alimente se găsește

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel