Ține țânțarii departe de casă cu o superbă plantă parfumată: pune-o în balcon și insectele te vor ocoli

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ține țânțarii departe de casă cu o superbă plantă parfumată pune-o în balcon și insectele te vor ocoli. Sursa - Pexels
Ține țânțarii departe de casă cu o superbă plantă parfumată pune-o în balcon și insectele te vor ocoli. Sursa - Pexels

Pe lângă faptul că ne aduce vacanțele așteptate, timp cald și fructe din belșug, vara vine și cu roiurile enervante de țânțarii, care ne supără când stăm seara pe balcon.

 

Pentru a evita să  fim atacați de țânțari, așezăm diverse lumânări parfumate în  grădină și pe balcoane. În plus, devenim dependenți de cremele și spray-urile care ne salvează de înțepăturile acestor insecte.

Răcește rapid berea, vinul și alte băuturi chiar și fără frigider: 2 trucuri pe care trebuie să le știi

Evident că nu putem scăpa în totalitate de această problemă, dar putem apela la produsele oferte de natur, care sunt aliați excelenți în lupta cu țânțarii. 

Țineți țânțarii departe cu această superbă plantă de balcon parfumată. Care sunt plantele perfecte pentru a ține țânțarii departe?

Planta perfectă este Monarda sau mentă indiană, o plantă tipică din America de Nord. Există diferite tipuri de Monarda și toate sunt foarte ușor de cultivat.

Care sunt caracteristicile acestei plante?

Monarda, cunoscută și sub denumirea de mentă indiană, este o plantă rustică, viguroasă, care poate crește până la 1 metru și jumătate înălțime. Are un frunziș foarte decorativ, colorat în verde intens. Florile pot fi roșii, mov, albe sau roz și sunt o atracție pentru albine, fluturi și alte insecte benefice. Florile se deschid de la interior către exterior, astfel încât mijlocul pare că se mărește. Planta, în întregime, este aromată și comestibilă, potrivit  ingrijireaflorilor.ro.

În plus, în lunile mai reci frunzele rămân verzi. De la mijlocul lunii iunie până la începutul lunii septembrie, planta produce și flori în formă de umbrelă, de la roșu la roz.

Pasta de dinți, ajutor de nădejde în gospodărie. Opt obiecte pe care le poți curăța cu ea

Monarda este o plantă aromatică erbacee perenă. Frunzele plantei eliberează un miros asemănător cu cel al mentei. Acestea pot fi folosite în medicină. Din frunzele uscate ale acestei plante se poate prepara  un delicios ceai aromat.

Nu spălați niciodată carnea de pui: iată ce trebuie să faceți, înainte de a o prepara

Mirosul acestei plante va ține țânțarii la distanță dar, în același timp, vă  atrage fluturii. De fapt, fluturii sunt cu siguranță îndrăgostiți de florile  acestei plante.

Balcoanele și terasele vor arăta  ca o frumoasă grădină suspendată.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel