Tesla va concedia 3,5% din angajații companiei. Ce argumente aduce Elon Musk

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk a spus că Tesla își va reduce forța de muncă salariată cu 10% în următoarele trei luni, în timp ce va crește numărul de angajați plătiți pe ora de muncă. Disponibilizările vor afecta aproximativ 3,5% din forța de muncă totală a Tesla, a spus Musk, adăugând că suma reală „nu este super materială”.

Elon Musk a încercat să clarifice câți angajați Tesla își vor pierde locurile de muncă, în urma lansării unui proces de către foști salariați care susțin că producătorul auto a încălcat legile muncii din SUA. Vorbind la un eveniment găzduit de Bloomberg marți, Musk a spus că Tesla își va reduce forța de muncă salariată cu 10% în următoarele trei luni, în timp ce, în același timp, va crește numărul de angajați plătiți pe oră.

Un raport de la începutul acestei luni de la Reuters transmite că Musk a vrut să reducă 10% din locurile de muncă, printr-un e-mail intern scris de CEO-ul Tesla. În notă, Musk a spus că are un ”feeling foarte prost” despre economie.

Tesla, dată în judecată de foști angajați

În email-ul obținut de CNBC, Musk a clarificat faptul că Tesla își va reduce numărul salariaților cu 10% și își va crește personalul liber profesionist. Musk a spus marți că acest lucru înseamnă că anunțul Tesla de concediere va afecta aproximativ 3,5% din forța de muncă totală”. Lucrătorii salariați reprezintă aproximativ două treimi din angajații Tesla, a adăugat antreprenorul.

„Peste un an, cred că numărul nostru de angajați va fi mai mare atât cei salariați, cât și cei, evident, plătiți la oră”, a spus Musk.

Duminică, doi foști angajați Tesla au intentat un proces împotriva companiei, susținând că a încălcat legile federale din SUA cu privire la „dispozițiile în masă”.

În conformitate cu Legea privind notificarea, ajustarea și recalificarea lucrătorilor, angajatorii sunt obligați să notifice cu 60 de zile în avans o disponibilizare în masă sau închiderea fabricii.

Ce le-a transmis Elon Musk angajaților de la Twitter

Elon Musk s-a adresat joi angajaților Twitter înainte de achiziționarea companiei în valoare de 44 de miliarde de dolari. CEO-ul Tesla și SpaceX a convenit să cumpere compania la începutul acestui an, dar de atunci și-a exprimat ezitarea cu privire la contract, susținând că Twitter nu a dezvăluit cu exactitate numărul de conturi false sau spam de pe platformă.

Musk a deturnat pentru scurt timp conversația ședinței către o discuție despre extratereștri și conștiința umană. El a spus că nu a văzut dovezi reale ale extratereștrilor, potrivit unei surse.

Iată câteva dintre răspunsurile la întrebările angajaților, potrivit unei persoane care urmărea apelul video în care a vorbit Musk.

Potrivit unei surse, majoritatea reacțiilor de pe pagina de mesagerie Slack a Twitter au fost de natură negativă.

Angajații și-au exprimat îngrijorarea cu privire la concedieri, munca la distanță, un accent redus pe moderarea conținutului și măsurile de incluziune și diversitate, multe dintre acestea fiind confirmate.

Angajații au trimis pe chat, de asemenea, meme despre cum să se prezinte ca fiind angajați excepționali, potrivit sursei, o aparentă referire la afirmația lui Musk conform căreia angajații excepționali ar putea continua să lucreze de la distanță și nu ar trebui să se teamă de disponibilizări. Află mai multe informații AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel