Te așteptai ca de la 1 iulie să primești bonurile mărite la 30 de lei? Atenție! Tu s-ar putea să nu primești această creștere

Autorul articolului: Anca Murgoci | Dată: 03 iul 2022, 16:56 | Categorie: Economie
bonuri
bonuri

Te așteptai ca de la 1 iulie să primești bonurile mărite la 30 de lei? Atenție! Tu s-ar putea să nu primești această creștere.

Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care prevede că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

ar nu toată lumea va primi bonuri de masă mărite la 30 de lei! De ce? Pentru că legea nu obligă firmele să ofere angajaților săi valoarea maximă a tichetului de masă.

Decizia ca un tichet de masă să valoreze 30 de lei aparține exclusiv angajatorului unde lucrezi. El va hotărî dacă are fonduri suficiente pentru a mări acest beneficiu pentru angajați. Poate părea un efort minim pentru angajator, dar dacă înmulțești cu numărul total de angajați, costurile nu sunt deloc de neglijat.

Nu mulți angajați vor primi bonurile mărite pentru că situația economică nu este deloc roz, iar multe firme au probleme financiare din cauza scumpirilor din ultima vreme. Există companii care fac eforturi considerabile pentru a se menține pe linia de plutire și să nu concedieze oameni. Din acest motiv, este foarte puțin probabil ca mulți angajați să primească bonurile mărite. 

Care este noua valoare a tichetelor de masă

Valoarea maximă a tichetelor de masă se modifică începând cu 1 iulie 2022, crescând cu 50%, de la 20.17 lei la 30 de lei pentru fiecare zi lucrată. Creșterea valorii nominale a fost realizată prin adoptarea legii nr. 187/2022, care modifică Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată in Monitorul Oficial 613/2022. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite