Țara care vrea să introducă vitamina D în ALIMENTE. ”Este esențială pentru îmbunătăţirea vieții”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, Nataliya Vaitkevich
Foto: pexels, Nataliya Vaitkevich

Procentul ridicat al celor care au deficit de vitamina D determină unele guverne să ia măsuri. 

Unul din şase adulţi din Marea Britanie are niveluri scăzute de vitamina D, o deficienţă care poate duce la afecţiuni precum rahitismul, dizabilităţi şi dureri osoase, spun autoritățile.

Sajid Javid, secretar de stat în ministerul Sănătății, spune că va fi analizată varianta introducerii vitaminei D în alimente și băuturi pentru a reduce deficienţele în materie de sănătate.

De asemenea, va fi analizată utilizarea mai mare a suplimentelor, Javid făcând apel la experţi şi la grupurile de pacienţi să vină cu dovezi, scrie The Guardian, citat de mediafax.

Aproape 20% dintre copiii din Marea Britanie au niveluri de vitamina D mai mici decât recomandările guvernamentale.

Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că persoanele în vârstă, persoanele imobilizate la domiciliu şi persoanele din comunităţile de culoare şi din Asia de Sud sunt mai predispuse la a avea niveluri mai scăzute.

„Trebuie să rupem legătura dintre mediul de provenienţă şi perspectivele pentru o viaţă sănătoasă. Sunt hotărât să ridicăm nivelul de sănătate al naţiunii şi să combatem disparităţile", a declarat Javid.

„Persoanele din comunităţile negre şi asiatice, persoanele în vârstă şi persoanele care au acces limitat la aer liber sunt mai susceptibile de a avea niveluri mai scăzute de vitamina D, care este esenţială pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor şi pentru îmbunătăţirea anilor de viaţă trăiţi în condiţii de sănătate bună. Am lansat această cerere de dovezi pentru a identifica modalităţi inovatoare prin care putem încuraja oamenii să îşi crească aportul de vitamina D şi să ajutăm oamenii să trăiască mai mult, mai sănătos şi mai fericit”, am spus oficialul din sănătate.

Sfatul oficial afirmă că toţi adulţii şi copiii ar trebui să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de 10 micrograme de vitamina D în lunile mai întunecate dintre octombrie şi martie. Alte grupuri de risc sunt sfătuite să ia în considerare administrarea unui supliment pe tot parcursul anului.

Rolul vitaminei D în combaterea COVID este unul intens discutat.

Foarte mulți experți sunt de părere că vitamina D poate juca un rol important în răspunsul imunitar al organismului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel