Surse de la Kremlin, informaţie pentru Daily Mail: Putin are cancer de pancreas şi Parkinson

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

O serie de e-mailuri de la Kremlin publicate de presa britanică ar releva faptul că Vladimir Putin suferă de Parkinson, dar şi de cancer de pancreas. 

Deşi informaţiile nu pot fi verificate, despre liderul de la Kremlin s-a scris în mai multe rânduri că ar avea mai multe afecţiuni extrem de grave. Acesta a fost surprins cu spasme musculare necontrolate în public de mai multe ori, iar aceste zvonuri au alimentat speranţa în Ucraina, dar şi în ţările occidentale. 

Conform documentelor publicate de Daily Mail, o sursă de la Kremlin transmite următoarele: "Pot confirma că a fost diagnosticat cu Parkinson în fază incipientă, dar se răspândeşte agresiv. Acest fapt este negat în orice manieră posibilă şi ascuns. Putin este îndopat în mod regulat cu steroizi de toate felurile, dar şi injecţii calmante inovative pentru a opri răspândirea cancerului de pancreas cu care a fost diagnosticat. 

Nu doar că are dureri mari, dar îi cauzează lui Putin şi amnezii temporare. În cercul său restrâns se vorbeşte despre asta. Putin are şi cancer de prostată".

Un miliardar rus renunţă la cetăţenie pentru că nu doreşte să fie asociat cu extremismul

Miliardarul rus Oleg Tinkov, fondatorul băncii online Tinkoff, un mare succes al tehnologiei financiare (FinTech) din ultimii ani, a anunţat luni că a renunţat la cetăţenia Rusiei din cauza conflictului din Ucraina, pe care l-a criticat într-un mod vehement, relatează AFP. 

'Am luat decizia de a renunţa la cetăţenia rusă. Nu pot şi nu vreau să fiu asociat cu o ţară fascistă care a declanşat un război împotriva vecinului său paşnic şi care ucide zilnic oameni nevinovaţi', şi-a argumentat Tinkov decizia într-o postare pe Instagram.

'Sper ca alţi oameni de afaceri ruşi de prim-plan să-mi urmeze exemplul pentru a slăbi regimul lui (Vladimir) Putin şi economia sa şi a-l învinge în cele din urmă', a adăugat el.

Omul de afaceri şi-a însoţit mesajul cu fotografia unui certificat de la consulatul rus care confirmă încetarea cetăţeniei sale ruse. 'Detest Rusia lui Putin, dar îi iubesc pe toţi ruşii care sunt deschis împotriva acestui război nebunesc', a subliniat Oleg Tinkov.

Un miliardar plin de culoare, Tinkov este fondatorul băncii Tinkoff, care a cunoscut o creştere rapidă, devenind în 2020 a treia cea mai mare bancă de retail din Rusia, devansată doar de giganţii Sberbank şi VTB, cu circa 20 de milioane de clienţi la ora actuală.

Bancherul rus criticase şi în aprilie în mod virulent ofensiva rusă 'absurdă' în Ucraina, cerând Occidentului să ajute la oprirea acestui 'masacru'. A fost una din cele mai ferme luări de poziţie la acea vreme din partea unui om de afaceri rus.

Tinkov a fost arestat în 2020 la Londra la cererea SUA, care l-au acuzat de fraudă fiscală. A fost eliberat ulterior pe cauţiune, dar a rămas la Londra unde urmează un tratament pentru leucemie.

A părăsit postul de CEO al băncii Tinkoff în 2020, al cărei consiliu director s-a distanţat de declaraţiile sale împotriva războiului dus de Kremlin în Ucraina, notează Agerpres

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel