Superalimentul esenţial în dieta marilor campioni. Ronaldo, Messi şi Benzema îl mânăncă

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook Karim Benzema
Facebook Karim Benzema

Spaniolii au punctat care este superalimentul ce nu lipseşte din dieta marilor campioni. 

Într-un articol cu titlul "Acesta este superalimentul esențial în dieta lui Messi, Cristiano Ronaldo, Benzema și a altor sportivi de elită", jurnaliștii spanioli de la Sport.es dezvăluie că algele nu lipsesc din dietele supercampionilor.

"Spirulina este un aliment foarte neobișnuit în dieta noastră mediteraneană. Cu toate acestea, poate fi găsit în unele supermarketuri. Dieta fotbaliștilor este extrem de solicitană. Pentru a-și extinde cariera scurtă, trebuie să aibă mare grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic și să mențină regimuri incredibil de stricte și rutine alimentare.

În acest fel își pot prelungi perioada de activitate în sport. Astfel, vedem cum jucători de 34 de ani, precum Benzema, rămân în frunte la o vârstă destul de înaintată pentru acest sport. Cristiano Ronaldo este un alt exemplu al modului în care jucătorii au grijă de ei înșiși pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acesta are în comun cu francezul și cu Leo Messi un aliment rar întâlnit.

Este nici mai mult, nici mai puțin decât o algă, un superaliment care oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă.

Cu o cantitate mică de alge puteți obține o mulțime de proteine, ceea ce permite organismului să sintetizeze mai bine proteinele din alte surse, cum ar fi carnea. În plus, include o cantitate mare de Omega-3, vitamine, antioxidanți (care previn oxidarea celulelor, deci și cancerul) și are beneficii nesfârșite.

Exista multe tipuri de alge, spirulina fiind cea cu cele mai multe proteine, dar de mare valoare este si chlorella, o algă de apă dulce, care ajuta foarte mult în dietele de tip detox.", notează sursa citată.

Ingredientul din îngheţată care ne poate îmbolnăvi! Specialiştii avertizează: "Seamănă cu detergentul”

Îngheţata este, de departe, desertul favorit al verii. Rece, cu sute de arome, cu sau fără lapte, îngheţata este una dintre cele mai cumpărate deserturi ale sezonului. Puţini ştiu, însă, că unele sortimente sunt un adevărat pericol pentru sănătate. 

Potrivit unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistentă netedă şi pufoasă pot provoca anumite boli inflamatorii cronice, scrie Science.org. În plus, cercetătorii vorbesc și de riscul apariției bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Alege înghețata cu atenție

Deoarece în înghețata din comerț se găsesc o mulțime de chimicale, ideal este să o prepari acasă, din ingrediente naturale. Însă, pentru că este mai simplu și, de multe ori, mai delicios, poți cumpăra înghețată din comerț, dar cu atenție. Este important să citești bine eticheta și să alegi sortimente cu cât mai puține E-uri și ingrediente al căror nume nu îți sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cât mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Emulgatorii din îngheţată, asemănători detergentului

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt niște compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted, cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei. "Descoperirea vine cu un mesaj foarte clar, anume că schimbările aduse aprovizionării cu alimente ne modifică microbiota și sănătatea", spune Karen Madsen, microbiolog la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada, potrivit antena3.ro. De asemenea, aceștia  perturbă barieră dintre sistemul imunitar și flora intestinală.  "Studiul transmite un mesaj foarte clar că schimbările apărute în sursele noastre de hrană alterează flora intestinală și ne afectează sănătatea", a declarat Laren Madsen, microbiolog la Universitatea din Alberta, Canada. CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel