Statul ar putea da bani proprietarilor de maşini mai vechi de 15 ani, anunţă Tanczos Barna

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Ministrul interimar al Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că românii cu maşini mai vechi de 15 ani ar putea primi bani de la stat. 

"În PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.), România s-a angajat să reducă numărul maşinilor mai bătrâne de 15 ani. Până când nu vom avea un guvern care să-şi asume această decizie ar fi prematur, în calitate de ministru interimar, să dau eu soluţia. Propunerea mea este aceeaşi pe care am spus-o de mai multe ori. Statul să vină să susţină predarea acestor maşini mai vechi de 15 ani cu o anumită sumă de bani. În paralel, să facem posibilă majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi", a explicat Tanczos, într-o conferinţă de presă. 

Întrebările pe care să le pui când iei o maşină SH

Preţul mic este principalul atu al maşinilor la mâna a doua. Şi, pentru că acestea excelează şi la capitolul estetic înainte de vânzare, sunt preferatele românilor de ani buni încoace. Dar sunt câteva întrebări pe care fiecare cumpărător trebuie să le pună înainte de a semna actele şi a da banii pe o astfel de maşină. 

Cele 10 întrebări extrem de importante

Conform promotor.ro, acestea sunt cele mai importante întrebări pe care le poţi pune înainte de a cumpăra o maşină. 

1. Ce rulaj arată kilometrajul?

2. De ce vinde mașina?

3. În ce stare se află interiorul și exteriorul mașinii?

4. Se poate testa mașina?

5. Câți proprietari a avut mașina?

Citește și: Care este presiunea corectă în cauciucuri. Un amănunt care poate salva viața

6. A fost vreodată mașina implicată într-un accident?

7. Care este istoricul de service al mașinii?

8. Mai are mașina garanție de producător?

9. Se poate verifica mașina la un service independent?

10. Actul de proprietate a mașinii este în regulă?

Chiar dacă pare banale, mulţi uită să le pună şi astfel chiar şi cei mai experimentaţi şoferi pot fi înşelaţi. A păţit-o chiar şi Titi Aur, fost pilot de raliuri.

"Acum foarte mulți ani când îmi cumpăram o mașină de curse din Germania, mi-am cam luat țeapă. Adică m-a păcălit acel cineva de la care am luat-o. Un neamț mi-a spus atunci așa: vezi că în Germania nu îți fură nimeni cinci mărci din mână, nu te păcălește nimeni la colțul străzii, nu te înșeală nimeni când cumperi ceva din magazin, dar când e vorba de zeci sau de sute de mii de mărci, ai grijă că îți iei o țeapă mai mare decât te așteptai. Asta mi-a spus atunci, după ce eu eram deja nemulțumit de mașina pe care am cumpărat-o. Mai mult, Germania de astăzi nu mai e Germania de acum niște zeci de ani când emigranții se ocupau de diferite munci și nemții făceau afaceri. Acum sunt foarte multe nații care fac afaceri, și turci și români și polonezi și tot felul. Adică acum când cumperi o mașină din Germania nu mai e atât de sigur că o cumperi de la un neamț sau dintr-o filieră nemțească și s-ar putea să treacă și prin mâini mai necurate”, a declarat Titi Aur pentru DC NEWS în februarie 2019. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel